Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΡΟΔΟΥ
Καταγγελία για τη χυδαία επίθεση σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές

Τη στάση μερίδας της ηγεσίας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου καταγγέλλουν εργαζόμενοι εκλεγμένοι στο Διοικητικό του Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, με κοινή τους δήλωση οι συνδικαλιστές Μιχάλης Τσουρούτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ξενοδοχείου «Miramare», και Τσαμπίκα Παττελάκη, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ξενοδοχείου «Sheraton», εκλεγμένοι και οι δύο στη διοίκηση του κλαδικού Σωματείου, στηλιτεύουν ανακοίνωση που κυκλοφορεί με την υπογραφή του Σωματείου και επιτίθεται με χυδαίο τρόπο σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές του κλάδου.

Αφετηρία για την εξέλιξη αυτή στάθηκε η αχαρακτήριστη ενέργεια του αντιπροέδρου του κλαδικού Σωματείου, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία μέσα στο Εργατικό Κέντρο, αξιώνοντας να επιβληθούν πρόστιμα για «άσκοπη μετακίνηση» σε συνδικαλιστές και δραστήρια μέλη του Σωματείου! Στην εύλογη καταδίκη αυτής της ενέργειας η συνέχεια δόθηκε με ανακοίνωση - επίθεση ενάντια σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές.

«Αυτές τις μέρες δημοσιεύθηκε επανειλημμένα στα τοπικά ΜΜΕ ένας οχετός, με την υπογραφή του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων», τονίζουν οι δύο εκλεγμένοι. Οπως επισημαίνουν, οι ίδιοι, αν και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, «δε ρωτηθήκαμε ποτέ», για να πάρουν θέση για τα συγκεκριμένα κείμενα. Ετσι, δεν είναι σαφές αν έχουν την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου ή αν «κάποιοι καπηλεύονται τον τίτλο του Σωματείου για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους».

«Ισως οι συντάκτες αυτών των κειμένων να πιστεύουν ότι καταφεύγοντας σε αυτές τις αθλιότητες και δημιουργώντας μια αποπροσανατολιστική και στημένη αντιπαράθεση θα ξεχαστεί και η επαίσχυντη πράξη» του αντιπροέδρου, σχολιάζουν. Μάλιστα, «την ώρα που πρέπει να διεκδικήσουμε αξιοπρεπές εισόδημα για όλους στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό, να επιβάλουμε να μην κόβεται το ρεύμα στα σπίτια τα δικά μας και των συναδέλφων μας, να απαλλαγούμε από δημοτικά τέλη, φόρους και κατασχέσεις, ορισμένοι από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας στοχοποιούν και καθυβρίζουν με χυδαιότητες μέλη του Σωματείου, οι οποίοι είναι εργαζόμενοι και αγωνιστές του κλάδου για πολλά χρόνια, επειδή έχουν άλλη άποψη».

«Αυτές οι απαράδεκτες πράξεις και εκφράσεις λερώνουν την ίδια την ιστορία του Σωματείου», καταλήγουν οι δύο συνδικαλιστές και καλούν κάθε εργαζόμενο του κλάδου, ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση, να προβληματιστεί, όπως και κάθε τίμιο συνδικαλιστή να καταδικάσει και να απομονώσει τέτοιες ντροπιαστικές συμπεριφορές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ