Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργούν οι εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς

Κάλεσμα πάλης από το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ

Σε 24ωρη απεργία βρίσκονται από χτες στις 6 μ.μ. οι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί) στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας και στις ιστοσελίδες τους, καθώς και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, του ΑΠΕ και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, μετά από απόφαση των Ενώσεών τους, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο Πέτσα. Επίσης σήμερα Τετάρτη η Συντονιστική Επιτροπή των Εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου και την απαίτηση να αποσυρθούν οι αντεργατικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαχητικά στην απεργία και στην πάλη για να αποσυρθούν όλα τα αντεργατικά άρθρα και διατάξεις. Αναδεικνύει τις αντιδραστικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, όπως αυτές για τη «διασυνοριακή τηλεόραση», που ανοίγουν το δρόμο της γιγάντωσης των τηλεοπτικών επιχειρηματικών ομίλων, μια διαδικασία που «οδηγεί σε μείωση του αριθμού των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς και χτύπημα των δικαιωμάτων τους». Αυτό άλλωστε γίνεται πράξη με μία ακόμα ρύθμιση του νομοσχεδίου, καθώς προβλέπεται ως ετήσιος μέσος όρος ο αριθμός των 400 εργαζομένων, που θέσπιζε ο νόμος Παππά επί ΣΥΡΙΖΑ, για να δοθεί τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας. Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ σημειώνει ότι δίνεται άλλο ένα χτύπημα «στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, με σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 8ωρο ή 7ωρο, πλήρη μισθό, πλήρη όλα τα άλλα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους, και γενικεύονται η ευελιξία και η εντατικοποίηση».

Επιπλέον, το νομοσχέδιο χαρίζει στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών μια ολόκληρη σχεδόν ετήσια δόση από την αδειοδότηση, 3.450.000 από τα 3.500.000 ευρώ.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ προσθέτει ότι στα αντεργατικά μέτρα προστίθεται «η εφαρμογή των μονοπρόσωπων εξωτερικών συνεργείων, ανάγοντας τον δημοσιογράφο σε τεχνικό και βοηθό κάμερας, ταυτόχρονα με την αξιοποίηση των πιο σύγχρονων κινητών τηλεφώνων με κάμερες και φωτογραφικές μηχανές».

«Ολοι οι εργαζόμενοι με μια φωνή να αντιταχθούν στο νομοσχέδιο, στην πολιτική της κυβέρνησης, που ενισχύει την εργοδοσία, καταργώντας ΣΣΕ, γενικεύοντας την ευελιξία στη δουλειά, αυξάνοντας τον εργάσιμο χρόνο, μειώνοντας δραστικά τους μισθούς, αφήνοντας τους τόπους δουλειάς μας χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας, ρίχνοντάς μας στην ανεργία», καλεί το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ αναδεικνύοντας τις ευθύνες των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών των Ενώσεων του κλάδου, που «δεν φρόντισαν να γίνει ουσιαστική ενημέρωση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε ΜΜΕ».

Καταλήγοντας καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από ειδικότητα και τόπο δουλειάς, «να διεκδικήσουμε να μην έρθουν στη Βουλή οι απειλητικές, επικίνδυνες να καταργήσουν όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει, αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου Πέτσα, να αποσυρθούν τα αντεργατικά άρθρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ