Πέμπτη 17 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σε φιάσκο εξελίχθηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία

Το εργοδοτικό ψηφοδέλτιο «έτρεξε μόνο του και βγήκε δεύτερο» σημειώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων

Η κάθετη αντίθεση του σωματείου στην ηλεκτρονική ψηφοφορία βρήκε μαζική ανταπόκριση από τους εργαζόμενους
Η κάθετη αντίθεση του σωματείου στην ηλεκτρονική ψηφοφορία βρήκε μαζική ανταπόκριση από τους εργαζόμενους
Σε φιάσκο εξελίχθηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία που προσπάθησε να επιβάλει η Περιφέρεια Αττικής στους εργαζόμενους για την ανάδειξη εκπροσώπων τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, παρά τις αντίθετες αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ) και της Ομοσπονδίας (ΟΣΥΑΠΕ) Υπαλλήλων και της ΑΔΕΔΥ. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ποσοστό συμμετοχής ήταν μόλις 29% (!) και το μόνο ψηφοδέλτιο που συμμετείχε ήταν αυτό της ΔΑΚΕ.

Ο ΣΥΠΑ είχε καταγγείλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία, τις εκφοβιστικές μεθοδεύσεις της Περιφέρειας που στόχο είχαν να αναγκάσουν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία όπως και την άθλια μεθόδευσή της να εξακολουθεί να έχει αναρτημένους όλους τους υποψηφίους για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ενώ τα δύο από τα τρία ψηφοδέλτια, εκτός από αυτό της ΔΑΚΕ, είχαν αποσύρει τους δικούς τους υποψηφίους.

Ως προς το φιάσκο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, λόγω της στάσης των εργαζομένων, ο ΣΥΠΑ με ανακοίνωσή του χαιρετίζει «τους 1.413 συναδέλφους, που παρά τις πιέσεις, τις απειλές, τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία, παρά τα βολέματα και τις ''υποσχετικές'' συσπειρώθηκαν στο Σωματείο και έδωσαν για άλλη φορά ψήφο εμπιστοσύνης στις συλλογικές αποφάσεις.

Αποδείξανε με τη στάση τους ότι εργοδοτικό ψηφοδέλτιο δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής. Ετρεχε μόνο του και βγήκε δεύτερο. Οι εργαζόμενοι τούς γύρισαν την πλάτη, είπαν όχι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Οι σχεδιασμοί της περιφερειακής αρχής δεν πέρασαν. Επεσε στο καλάθι των αχρήστων όλη η επιχειρηματολογία για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, περί αδιάβλητου, περί καθολικής συμμετοχής των εργαζομένων κ.λπ.

(...) Το σίγουρο είναι ότι στη συνείδηση των εργαζομένων δεν νομιμοποιούνται η διαδικασία και τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, δεν νομιμοποιούνται οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα τους. Γι' αυτό και συνεχίζουμε να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να δυναμώσουν οι αγωνιστικές μας διεκδικήσεις, για να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι απέναντι στην αντεργατική πολιτική, απέναντι σε κράτος και εργοδοσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ