Πέμπτη 17 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Με επιτυχία δόθηκε η μάχη και στους τέσσερις νομούς

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο - έκτρωμα θα πεταχτεί στα σκουπίδια, δεν θα εφαρμοστεί, έστειλαν οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην απεργία που οργάνωσαν τα σωματεία της Θεσσαλίας, διατρανώνοντας ταυτόχρονα ότι θα δυναμώσουν την πάλη για σύγχρονα δικαιώματα, κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.

Στη Λάρισα, η μάχη της απεργίας ξεκίνησε από τα χαράματα, όταν μέλη των σωματείων περιφρούρησαν την απεργία στο εργοτάξιο του Αρμού, στο «Mart», προκειμένου να σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας και να εξασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία.

Στη συγκέντρωση που καλούσε το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία του, έγιναν χαιρετισμοί από τον Αγη Τριγάζη, μέλος του ΔΣ της ΕΣΕΕ, τον Ρίζο Μαρούδα, πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, τον Ζήση Γκαραλιάκο, πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων δήμων Λάρισας. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Αρης Γκρίμπας, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Αμέσως μετά ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία σταμάτησε στο δημαρχείο της πόλης, όπου ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κατήγγειλε τη δημοτική αρχή για το κατέβασμα πανό που καλούσαν σε συμμετοχή στη συγκέντρωση.


Στον υπόλοιπο νομό έγιναν συγκεντρώσεις σε Ελασσόνα και Φάρσαλα.

Στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση, όπου ξεχώρισε η συμμετοχή των εργατών της ΦΑΓΕ, ενώ μαχητικό «παρών» έδωσαν και εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, μουσικοί. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Λιατίφης, πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων. Στην πορεία που ακολούθησε, έγιναν παρεμβάσεις έξω από το Εργατικό Κέντρο, όπου καταγγέλθηκε ο υπονομευτικός ρόλος του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού και έξω από το ΣΕΠΕ, όπου καταγγέλθηκε η συνειδητή απαξίωσή του από όλες τις κυβερνήσεις.

Στην Καρδίτσα πραγματοποιήθηκε μαζική παρέμβαση στην κεντρική πλατεία, όπου απεργοί οικοδόμοι, υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί καλούσαν σε συμμετοχή στην απογευματινή συγκέντρωση. Ομιλίες έγιναν από τον Γιώργο Αλεξόπουλο, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα των συμβασιούχων υγειονομικών, και τον Κ. Κουβαρά, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Στον Βόλο, παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας πραγματοποίησαν σωματεία και φορείς, ενώ ταυτόχρονα με πανό και ανακοινώσεις καλούσαν σε μαζική συμμετοχή στην απογευματινή συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ