Πέμπτη 17 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Περιοδεία στα χωριά του Παγγαίου που χτύπησε το χαλάζι

Περιοδεία στα χωριά του Παγγαίου Καβάλας, όπου οι χαλαζοπτώσεις και τα πλημμυρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές στις καλλιέργειες αγροτών πραγματοποίησε την Τρίτη κλιμάκιο της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ.

Το τελευταίο αυτό χτύπημα της κακοκαιρίας ήρθε να προστεθεί στις καταστροφές που προκάλεσε ο παγετός του Απρίλη στην παραγωγή των αγροτών της περιοχής.

Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο Γραμματέας της ΤΕ Καβάλας, Κώστας Κουκούλας, ενώ συμμετείχαν επίσης οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Θοδωρής Συμεωνίδης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, και ο Μιχάλης Διαμαντόπουλος, στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου.

Από την πλευρά των αγροτών μεταφέρθηκε η ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί, καθώς, όπως μετέφεραν, ακόμα αναμένουν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ από ζημιές που προκλήθηκαν σε προηγούμενα έτη. Ιδιαίτερα, οι σταφυλοπαραγωγοί της περιοχής στάθηκαν στο ότι δεν έχουν λάβει καθόλου κρατική στήριξη μέσα στο διάστημα της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι πλήγηκε σημαντικά το εισόδημά τους.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος ανέδειξε την ανάγκη συγκρότησης Αγροτικού Συλλόγου στην περιοχή, προκειμένου οι βιοπαλαιστές αγρότες να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική που τους καταδικάζει στην ανέχεια, αλλά και να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα, όπως τη δίκαιη και έγκαιρη αποζημίωση για το 100% των ζημιών, με αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και επαρκή χρηματοδότησή του από το κράτος.

Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Κουκούλας τόνισε πως το ΚΚΕ θα συμβάλει στην ανάδειξη των προβλημάτων των αγροτών στη Βουλή και στην Τοπική Διοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ