Πέμπτη 17 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΗΠΕΙΡΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ - ΛΕΥΚΑΔΑ
Μεγάλοι χώροι απήργησαν για δεύτερη φορά σε μια βδομάδα

Ξεχώρισαν οι μεγάλες συγκεντρώσεις σε Γιάννενα και Κέρκυρα

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Η μαζικότητα των απεργιακών συγκεντρώσεων των Εργατικών Κέντρων και των πρωτοβάθμιων σωματείων και στις τέσσερις πρωτεύουσες των νομών της Ηπείρου, όπως επίσης σε Κέρκυρα και Λευκάδα, επιβεβαιώνουν τις αγωνιστικές διαθέσεις που πυροδότησε η προηγούμενη μαζική απεργία.

Στα Γιάννενα, με τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας να δίνεται από τα ξημερώματα, απεργιακές φρουρές του Εργατικού Κέντρου βρέθηκαν έξω από τις πύλες στα «Πλαστικά Θράκης» στη ΒΙΠΕ και σε καταστήματα τηλεπικοινωνιών στο κέντρο της πόλης, ακυρώνοντας στην πράξη τις υπονομευτικές προσπάθειες της εργοδοσίας, που επικαλούνταν την άρνηση της ΓΣΕΕ να αποφασίσει απεργία και επεδίωκε να βάλει τους εργαζόμενους για δουλειά.

Οι προσπάθειές τους έπεσαν όλες στο κενό. «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή», «Πλαστικά Θράκης», «Ανακύκλωση», μεγάλες βιομηχανικές μονάδες στον νομό, σταμάτησαν την παραγωγή για δεύτερη φορά μέσα σε μια βδομάδα.

Στη μαζικότατη απεργιακή συγκέντρωση που ακολούθησε, αποδείχθηκε ότι το απεργιακό μέτωπο διευρύνθηκε με νέα σωματεία και νέες δυνάμεις εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων. Συμβασιούχοι των νοσοκομείων, εργαζόμενοι από την «ΙΚΕΑ», σχολικές τροχονόμοι και δικηγόροι με το δικό τους πανό, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους εκατοντάδες απεργούς. Η μαζική παρουσία των εργατών της «Ανακύκλωσης», της «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή», και οικοδόμων, με την ιδιαίτερη συμμετοχή οικονομικών μεταναστών, αποδεικνύει ότι οι αλλεπάλληλες μάχες του ταξικού κινήματος μπορούν να σταθεροποιήσουν έναν κόσμο που προσδοκά να βρει το δίκιο του στους δρόμους του αγώνα.


Αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα και Αρτα.

Στην Κέρκυρα, η περιφρούρηση της απεργίας ξεκίνησε από τα ξημερώματα στα ξενοδοχεία «Mediterraneo Korkyra», «Sandy» και «La Grotta Verde». Στην απεργιακή συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Βαγγέλης Χριστοδούλου, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, και ο Αχιλλέας Καπετάνιος, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Σπύρος Κανταρέλης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας.

Αντίστοιχα, στη Λευκάδα περιφρουρήθηκε το εργοτάξιο οδοποιίας «Αμβρακία» στον Δρυμό Αιτωλοακαρνανίας. Στην απεργιακή συγκέντρωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γεράσιμος Βεροιώτης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Λευκάδας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Αποστόλης Θερμός, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λευκάδας.


ΚΕΡΚΥΡΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ