Πέμπτη 17 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δεν θα περάσει η σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων

Μεγάλο και το απογευματινό συλλαλητήριο μετά την επιτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση

MotionTeam

Ακόμη ένα ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης του νομοσχεδίου - έκτρωμα έστειλε ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης μέσα από το μεγάλο απογευματινό συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων που ξεσήκωσε το κέντρο της πόλης.

Από νωρίς, άρχισαν να καταφθάνουν στο Αγαλμα Βενιζέλου εργάτες και υπάλληλοι που και το πρωί έδωσαν τη μάχη της απεργίας, αλλά και συνάδελφοί τους που έδωσαν τη μάχη στις επόμενες βάρδιες. Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, μαζί με τα παιδιά τους να φωνάζουν τα συνθήματα καταδίκης της πολιτικής που θυσιάζει το μέλλον τους για τα κέρδη των λίγων. Και μαζί τους, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες μέσα από τους Συλλόγους της ΟΓΕ, νέοι, φοιτητές και μαθητές, αλλά και τα σωματεία και οι φορείς που συντονίζουν τη δράση τους για τα οξυμένα περιβαλλοντικά προβλήματα στη Δυτική Θεσσαλονίκη, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ελεύθερων χώρων, κ.ά. Με μια φωνή διαμήνυσαν ότι «Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε».

Στον απολογισμό της μέρας καταγράφηκε ότι για την επιτυχία της απεργιακής μάχης και της απογευματινής κινητοποίησης αιτία ήταν η μαζική συμμετοχή, το σταμάτημα της παραγωγής σε μεγάλους χώρους δουλειάς, η συμμετοχή για πρώτη φορά σε απεργία νέων εργαζομένων από διάφορους χώρους, οι εκατοντάδες που έκαναν το βήμα και βρήκαν τη θέση τους στην οργανωμένη δράση δίπλα στα σωματεία.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου μίλησε ο Γιάννης Ταμβάκης, πρόεδρος του Σωματείου Γραφικών Τεχνών - Τύπου - Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος χαρακτήρισε τις απεργιακές διαδηλώσεις που έγιναν και ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, «ανάσα στον αγώνα για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας όπως μας αξίζει στον 21ο αιώνα».

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, που μέσα από τα συνθήματα ανέδειξε την αγωνιστική απόφαση των χιλιάδων απεργών και άλλων διαδηλωτών και σάλπισε προσκλητήριο συμπόρευσης με τα εργατικά σωματεία, στον αγώνα ενάντια στη σφαγή των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας.

Η πορεία ολοκληρώθηκε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου ο Κ. Τσιαούσης, αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, κάλεσε τα σωματεία να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να γίνουν κυψέλες οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μήνυμα οργανωμένης συλλογικής διεκδίκησης από τη μεγάλη διαδήλωση(2023-05-02 00:00:00.0)
Να παραλύσει η χώρα όλη μέρα! Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη!(2021-06-15 00:00:00.0)
Μεγαλειώδης απεργιακή διαδήλωση - αποστομωτική απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία(2021-06-12 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα και για ανοιχτές σχολές(2021-05-28 00:00:00.0)
Συγκέντρωση και πορεία με διπλό μήνυμα(2018-01-13 00:00:00.0)
«Θα μείνει στα χαρτιά»(2002-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ