Πέμπτη 17 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ
Αυξήσεις στα μεροκάματα πέτυχαν μετανάστες εργάτες γης

Μετά από τριήμερη απεργία. Στο πλευρό τους το Συνδικάτο Τροφίμων και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής

Αύξηση κατά μέσο όρο 20% στα μεροκάματά τους πέτυχαν οι μετανάστες εργάτης γης στο φυτώριο «Marigold Plants AE», ένα από τα μεγαλύτερα του Μαραθώνα, κάμπτοντας την εργοδοτική αδιαλλαξία, μετά από τριήμερο απεργιακό αγώνα. Η κατάκτηση αυτή είναι το πρώτο βήμα, με στόχο τα μεροκάματά τους να φτάσουν στα επίπεδα που είναι κατοχυρωμένα στον κλάδο.

Δίπλα τους από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Αττικής και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, εργαζόμενοι της περιοχής καθώς και η Ομάδα Γυναικών Νέας Μάκρης - Μαραθώνα της ΟΓΕ.

Οι μετανάστες εργάτες γης από τη Δευτέρα βγήκαν μπροστά για να διεκδικήσουν αυξήσεις στα εξευτελιστικά μεροκάματα που παίρνουν για να δουλεύουν από ήλιο σε ήλιο. Στην απόκριση του εργοδότη «αν δεν σας αρέσει η πόρτα είναι ανοιχτή» απάντησαν συλλογικά με απεργία.

Χτες το πρωί, μέρα πανεργατικής απεργίας, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής κάλεσε σε συγκέντρωση στο Κάτω Σούλι, η οποία ήταν ιδιαίτερα μαζική και μαχητική. Το σύνθημα «Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι» ακούστηκε για ακόμα μια φορά στην περιοχή του Μαραθώνα από τα στόματα των εργατών. Η συγκέντρωση διέσχισε το Κάτω Σούλι για να καταλήξει στο φυτώριο όπου ο εργοδότης κάτω από την πίεση που άσκησε η αγωνιστική ενιαία στάση των εργαζομένων αναγκάστηκε να δώσει αυξήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ