Πέμπτη 17 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
Ολοι στα συνδικάτα, όλοι στον αγώνα!

Από την παρέμβαση του Νίκου Μαυροκέφαλου στη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

«Και με τη σημερινή μας απεργία δείξαμε τη δύναμη των εργαζομένων, δείξαμε τη δύναμη των συνδικάτων», τόνισε από το βήμα της κινητοποίησης ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία στη Βουλή. Η κυβέρνηση «νομίζει ότι θα ξεμπερδέψει με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, ότι από αύριο θα πάει πεσκέσι αυτό το νομοσχέδιο στους εταίρους της στην ΕΕ για να πάρει άλλα 60 δισ. ευρώ για να τα δώσει στους επιχειρηματικούς ομίλους και να τα προσθέσει στα 240 δισ. ευρώ χρέος στην πλάτη των εργαζομένων και του λαού. Νομίζουν ότι με αυτόν τον νόμο θα βάλουν εμπόδια στη δράση των συνδικάτων και των εργαζομένων. Νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά στην ένταση της εκμετάλλευσης από τους επιχειρηματικούς ομίλους», σχολίασε.

«Τους λέμε ότι είναι γελασμένοι», τόνισε και πρόσθεσε: «Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη και αυτό το νομοσχέδιο να το πετάξουν στα σκουπίδια με τον αγώνα και την πάλη τους. Γι' αυτό δεν τελειώνουμε εδώ, συνάδελφοι. Εδώ ξεκινάμε. Από την επόμενη μέρα και κάθε μέρα όλοι στα συνδικάτα, όλοι στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας, για να ικανοποιηθούν, όπως επιβάλλει η πρόοδος της επιστήμης και της παραγωγικότητας».

Το παραπάνω μήνυμα, εκτός από τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση, έχει αποδέκτες και τις συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα, όπως εξήγησε, οι οποίες ήταν απούσες και από τον χτεσινό αγώνα, ενώ ακόμα και μια εξέδρα που έστησαν «την κατέβασαν άρον άρον γιατί δεν βρέθηκαν εργαζόμενοι να σταθούν από κάτω». «Το μήνυμα της απεργίας, και στις 26 Νοέμβρη, και στις 6 Μάη, και στις 10 Ιούνη, και σήμερα, είναι η δύναμη των συνδικάτων. Ολοι λοιπόν στα συνδικάτα, όλοι στον αγώνα. Συνεχίζουμε κάθε μέρα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο», υπογράμμισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ