Πέμπτη 17 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Απέδωσε η προσπάθεια κινητοποίησης νέων δυνάμεων

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Μαχητική ήταν η πρωινή απεργιακή συγκέντρωση στην Καβάλα, με σημαντική συμμετοχή εργαζομένων που για πρώτη φορά έκαναν το βήμα και απέργησαν. Από τα χαράματα, μετά την παρέμβαση του Σωματείου Οικοδόμων, νέκρωσαν τα γιαπιά σε όλη την πόλη. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης, πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Καβάλας, και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στην Αλεξανδρούπολη, οι δυνάμεις των εργατικών σωματείων βρέθηκαν στις πύλες των εργοστασίων στη ΒΙΠΕ της πόλης από τα χαράματα, καλώντας μέχρι και την τελευταία στιγμή στην απεργιακή συγκέντρωση, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Αντίστοιχες παρεμβάσεις έγιναν και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα της πόλης.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Χιώνης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εβρου, ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Με παλμό έγινε η πορεία των εργατικών σωματείων στην Κομοτηνή. Στη συγκέντρωση που προηγήθηκε, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Ιωάννης Λεβέντης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ, και ο Στέφανος Μακρυγιάννης, πρόεδρος του Σωματείου Α/βάθμιας Εκπαίδευσης. Η κεντρική ομιλία έγινε από την Αμαλία Κασαπαντωνίου, γραμματέα της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

ΚΑΒΑΛΑ
ΚΑΒΑΛΑ
«Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», φώναξαν οι απεργοί της Δράμας. Στην απεργιακή συγκέντρωση μίλησαν ο Γιάννης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, και ο Γιάννης Ιωαννίδης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δράμας. Ακολούθησε μαχητική πορεία.

Πορεία πραγματοποιήθηκε και στην Ξάνθη, από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης και φοιτητικούς συλλόγους. Μεταξύ άλλων, στη συγκέντρωση που προηγήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ενωσης και μέλος του ΔΣ του ΕΚ Ξάνθης Κώστας Βογιατζής τόνισε πως οι ταξικές δυνάμεις κράτησαν ψηλά τη σημαία του αγώνα, κόντρα στην υπονομευτική στάση της πλειοψηφίας του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ