Πέμπτη 17 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
Σε Δυτική και Ανατολική Μακεδονία - Θράκη

ΚΟΖΑΝΗ
ΚΟΖΑΝΗ
Στη Δυτική Μακεδονία, συγκεντρώσεις και πορείες καταδίκης του αντεργατικού εκτρώματος πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα από εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς του κινήματος σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά και Καστοριά.

Στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, που οργανώθηκε από τα Σωματεία Γουνεργατών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Οικοδόμων, μίλησε εκ μέρους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ο Νώντας Στολτίδης. Τόνισε χαρακτηριστικά πως «όση άσπρη νερομπογιά και να χύθηκε» από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της «δεν μπόρεσε να κρύψει τη μαύρη ζωή που μας ετοιμάζουν», καθώς, όπως τόνισε, δεν βρέθηκε ούτε ένας εργαζόμενος στους χώρους δουλειάς, στα ορυχεία και τους ΑΗΣ της ΔΕΗ, στα εργοτάξια στην «Πτολεμαΐδα 5» και των φωτοβολταϊκών, στη διαχείριση απορριμμάτων στην ΕΠΑΔΥΜ, στα σούπερ μάρκετ και αλλού να υπερασπιστεί αυτό το έκτρωμα.

Μαχητική πορεία πραγματοποιήθηκε και στην Πτολεμαΐδα, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στη συγκέντρωση που προηγήθηκε, χαιρετισμούς απηύθυναν η Εύη Χατζημηνά, εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Πτολεμαΐδας (μέλος ΟΓΕ), ο πρόεδρος του ΣΕΕΕΝ, Σταύρος Μωυσιάδης, ο πρόεδρος του ΣΕΥΠ, Ηρακλής Ελευθεριάδης, και ο Αναστάσης Πολυχρονιάδης, από την Επιτροπή Φοιτητών Πτολεμαΐδας.

Με δρώμενο η κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη

Αλεξανδρούπολη: «Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!»
Αλεξανδρούπολη: «Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!»
Στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, τα εργατικά σωματεία και οι άλλοι μαζικοί φορείς βρέθηκαν ξανά στους δρόμους το απόγευμα, μετά τις πρωινές απεργιακές συγκεντρώσεις, πραγματοποιώντας πορείες και μαζικές παρεμβάσεις σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Ξάνθη.

Η πορεία στην Αλεξανδρούπολη κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους και την παραλιακή οδό, έχοντας στην κεφαλή της ένα δρώμενο από αλυσοδεμένους εργαζόμενους, τους «δούλους του 21ου αιώνα» που θέλει να μετατρέψει η κυβέρνηση τους εργαζόμενους με το νομοσχέδιο - έκτρωμα για χάρη της ενίσχυσης της κερδοφορίας των εργοδοτών. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι έδωσαν τη δική τους απάντηση με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο».

Στην Καβάλα, τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας, όπως και το Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού Καβάλας - Θάσου πραγματοποίησαν παρέμβαση στην παραλία της Καβάλας.

Απογευματινή συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκαν και στην Ξάνθη, από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων μαζί με τους Συλλόγους Οικοτρόφων Φοιτητών και Μεταπτυχιακών και Υποψήφιων Διδακτόρων Ξάνθης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ