Πέμπτη 17 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Οι Βιομηχανικές Περιοχές στο επίκεντρο της απεργιακής μάχης

Η περιφρούρηση «πρόσθεσε» δυνάμεις στην απεργία και στις συγκεντρώσεις

Περιφρούρηση της απεργίας στα Οινόφυτα
Περιφρούρηση της απεργίας στα Οινόφυτα
«Το νομοσχέδιο αυτό θα μείνει στα χαρτιά», ξεκαθάρισαν εργαζόμενοι και συνδικάτα σε Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, με τη συμμετοχή τους στη χτεσινή απεργία και στις συγκεντρώσεις που διοργάνωσαν σε Χαλκίδα, Λαμία, Θήβα, Λιβαδειά, Αμφισσα, Καρπενήσι, Αλιβέρι, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα τους ενάντια στο νομοθετικό έκτρωμα, μετά και τις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις στις 10 Ιούνη, αλλά και στις 6 Μάη.

Από τα ξημερώματα οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στις πύλες εργοστασίων και επιχειρήσεων στις Βιομηχανικές Περιοχές των Οινοφύτων, του Σχηματαρίου, της Θήβας, στην περιοχή της Χαλκίδας και στη Λαμία, περιφρουρώντας την απεργία.

Παρά την πίεση, την εργοδοτική τρομοκρατία αλλά και την υπονόμευση της απεργιακής κινητοποίησης από τη ΓΣΕΕ, η αποφασιστικότητα των εργαζομένων εκφράστηκε σε αρκετούς εργασιακούς χώρους, με συμμετοχή στην απεργία.

Χαρακτηριστική περίπτωση το εργοστάσιο της «Eurodrip» στα Οινόφυτα, όπου οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους συνέδεσαν την απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο με τη διεκδίκηση υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Επίσης στις ιχθυοκαλλιέργειες του ομίλου «Avramar» στην Εύβοια, στο εργοτάξιο του Ε65 στη Λαμία και σε μια σειρά χώρους δουλειάς.

Μαζικές και με αγωνιστικό παλμό ήταν και οι απεργιακές συγκεντρώσεις, όπου οι ομιλητές, εκτός από τις αναφορές στο νομοσχέδιο, περιέγραψαν τις άθλιες εργασιακές συνθήκες και την ένταση της εκμετάλλευσης σε μια σειρά εργασιακούς χώρους σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα.

ΧΑΛΚΙΔΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Αναφέρθηκαν επίσης στα όσα βίωσαν οι εργαζόμενοι την περίοδο της πανδημίας, από την έλλειψη μέτρων πρόληψης και προστασίας, την τραγική κατάσταση των νοσοκομείων και των δομών ΠΦΥ, σημειώνοντας ότι το νέο νομοσχέδιο έρχεται να χειροτερέψει τις συνθήκες δουλειάς και ζωής.

Τόνισαν παράλληλα ότι την ώρα που η κυβέρνηση εξαθλιώνει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους με το νέο αντεργατικό έκτρωμα, δίνει δισεκατομμύρια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και στα μονοπώλια της «πράσινης» Ενέργειας που ήδη δραστηριοποιούνται σε Στερεά και Εύβοια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ