Πέμπτη 17 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
Χιλιάδες διαδηλωτές διαμήνυσαν: Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να μείνει στα χαρτιά το νομοσχέδιο - έκτρωμα

Με ένα ακόμα μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, σωματεία και εργαζόμενοι από κάθε κλάδο, φοιτητές και σπουδαστές, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, επισφράγισαν χτες το απόγευμα την καθολική απόρριψη του εκτρωματικού νομοσχεδίου από την εργατική τάξη και τον λαό, ενώ στη Βουλή ολοκληρωνόταν η συζήτηση και η υπερψήφιση του σφαγείου για τα εργατικά δικαιώματα.

Με τη μαζική τους συμμετοχή, χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι μέσα από τα συνδικάτα τους διαμήνυσαν και χτες ότι η εργοδοσία θα περάσει από «φωτιά και σίδερο» για να εφαρμόσει στην πράξη όσα ψήφισε χτες η κυβέρνηση, προετοιμάζοντας έτσι την «επόμενη μέρα» της πάλης.

Χιλιάδες εργαζόμενοι που χτες ήταν όλη μέρα στους δρόμους, που το πρωί έδωσαν μάχη με την εργοδοσία για την επιτυχία της απεργίας, βρέθηκαν από τα ξημερώματα στους χώρους δουλειάς για την περιφρούρησή της και κατέβηκαν το πρωί στις απεργιακές κινητοποιήσεις, το απόγευμα ξεχύθηκαν ξανά μαζικά στους δρόμους, με ακόμα περισσότερους ανθρώπους του μεροκάματου και νεολαίους να δίνουν μαχητικό «παρών».

Την ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής η κυβέρνηση συνέχιζε χωρίς ντροπή να διατείνεται πως το νομοσχέδιο συμβάλλει στον «εκσυγχρονισμό» της εργασίας, στην «προστασία» των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, και ενώ τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης καλούσαν τον λαό να κάτσει στη γωνία και να περιμένει την κυβερνητική εναλλαγή, χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν τη δική τους απάντηση.

Οι πετυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις έχουν ήδη «καταψηφίσει» το νομοσχέδιο, έχουν αποκαλύψει το περιεχόμενο και τον στόχο του. Με την παρακαταθήκη της μαζικής συμμετοχής τους, οι εργαζόμενοι στρέφουν το βλέμμα τους στην οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, για να υψωθεί τείχος αντίστασης στην αντεργατική επέλαση, να ενταθεί η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς, δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ