Τετάρτη 13 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κηδεύτηκε η Τιτίνα Δανέλλη

Σε στενό οικογενειακό κύκλο κηδεύτηκε χτες στο Νεκροταφείο Βύρωνα η Τιτίνα Δανέλλη, που «έφυγε» από τη ζωή στις 6 Γενάρη, μετά από πολυετή ασθένεια.

Η Τιτίνα (Μαρία - Χριστίνα) Δανέλλη προσέφερε σχεδόν 30 χρόνια στον «Ριζοσπάστη», δουλεύοντας στο Πολιτιστικό Τμήμα της εφημερίδας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Ιταλική Φιλολογία στη Νάπολη και στη Ρώμη, ενώ ταυτόχρονα παρακολούθησε τη Σχολή Διερμηνέων. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε πολλά περιοδικά και σε απογευματινές εφημερίδες, στο ελεύθερο αλλά και στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.

Από το 1981 υπήρξε μέλος του ΚΚΕ. Από το 1985 και μέχρι τη συνταξιοδότησή της εργαζόταν στον «Ριζοσπάστη».

Ως συγγραφέας ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το αστυνομικό μυθιστόρημα. Είχε γράψει σενάρια για τηλεοπτικές σειρές και έκανε πολλές μεταγλωττίσεις από ξένες ταινίες.

Εχει τιμηθεί με το βραβείο ΥΠΠΟ για το θεατρικό έργο «Ερως διατηρητέος έως...» (1995). Ελαβε μέρος, με διηγήματά της, και στους τέσσερις τόμους των «Ελληνικών εγκλημάτων» (2007, 2008, 2009 και 2011), ενώ συμμετείχε και στον συλλογικό τόμο «Η επιστροφή του αστυνόμου Μπέκα - Ο ήρωας του Γιάννη Μαρή σε νέες περιπέτειες» (2012).

Παρά τα προβλήματα υγείας που είχε τα τελευταία χρόνια, παρακολουθούσε τη δράση και τις εκδηλώσεις του Κόμματος.

Επιθυμία της οικογένειας είναι στη μνήμη της να κατατεθούν χρήματα στο «Χαμόγελο του Παιδιού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ