Τετάρτη 13 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αντί να θωρακίζονται μεγαλώνουν οι ελλείψεις στα νοσοκομεία

Eurokinissi

Αντί να θωρακίζονται αποψιλώνονται περαιτέρω από προσωπικό τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Νοσοκομείου Σερρών, που από το ξεκίνημα της νέας χρονιάς έμεινε με έναν αναισθησιολόγο, από τρεις που είχε πέρυσι. Επιπλέον, μειώθηκαν κατά δύο οι ειδικοί παθολόγοι και την ίδια ώρα, με απόφαση της 4ης ΥΠΕ, καλείται να καλύπτει και περιστατικά ασθενών με κορονοϊό από το Νοσοκομείο Δράμας.

Θυμίζουμε ότι στις αρχές του 2020 η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σερρών αναδείκνυε την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε η ενίσχυσή του με έναν αναισθησιολόγο, που θα έρχεται από άλλα νοσοκομεία της περιοχής για να καλύπτει τις μέρες που δεν θα εφημερεύει η εναπομείνασα γιατρός της συγκεκριμένης ειδικότητας. Η ΕΝΙΣ ζητά να προκηρυχθούν 5 θέσεις αναισθησιολόγων και να δοθούν κίνητρα για την άμεση στελέχωσή τους.

Οι παθολόγοι μειώθηκαν από 9 σε 7 λόγω συνταξιοδότησης, και έτσι μία Παθολογική κλινική που έμεινε να λειτουργεί, μετά τη μετατροπή της δεύτερης σε κλινική Covid, έχει γεμίσει ασφυκτικά, φτάνοντας να νοσηλεύει 50 ασθενείς. Η Παθολογική λειτουργεί με 4 παθολόγους και καλείται να βγάζει την καθημερινή εφημερία με έναν ειδικό γιατρό για 50 ασθενείς, συν τα επείγοντα περιστατικά που προσέρχονται.

Οι άλλοι 3 συνάδελφοί τους καλούνται να λειτουργήσουν την κλινική Covid, που όπως είπαμε θα δέχεται και περιστατικά ασθενών από τη Δράμα.

Σύμφωνα λοιπόν με απόφαση της 4ης ΥΠΕ (στις 11/1/2021), τα Νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κιλκίς, Δράμας, Ξάνθης, Κομοτηνής και Διδυμοτείχου θα σταματήσουν να περιθάλπουν θετικά περιστατικά. Θα δέχονται μόνο ύποπτα κρούσματα και όσα θετικοποιούνται θα τα στέλνουν σε κοντινά νοσοκομεία.

Ειδικότερα, τα Νοσοκομεία Ξάνθης, Κομοτηνής και Διδυμοτείχου θα διακομίζουν τα θετικά περιστατικά στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το Νοσοκομείο Δράμας θα διακομίζει τα θετικά περιστατικά στα Νοσοκομεία Σερρών και Καβάλας, και τέλος τα Νοσοκομεία Χαλκιδικής και Κιλκίς στο εκάστοτε εφημερεύον νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Αυτή η απόφαση παρουσιάζεται ότι έχει σκοπό την αποσυμφόρηση περιφερειακών νοσοκομείων που δέχτηκαν ασφυκτικές πιέσεις το τελευταίο δίμηνο, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί τις τραγικές ελλείψεις με μπαλώματα, αντί να δώσει πραγματικές ανάσες στο δημόσιο σύστημα Υγείας, ενισχύοντάς το με προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ