Τετάρτη 13 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ζητά «πιστοποιητικό εμβολιασμού» με το βλέμμα σε Τουρισμό και Μεταφορές

Την υιοθέτηση από την ΕΕ ενός «πιστοποιητικού εμβολιασμού» προτείνει ο Κυρ. Μητσοτάκης, έχοντας κατά νου όχι την προστασία του πληθυσμού, αλλά την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, ειδικά σε Τουρισμό και Μεταφορές, εκτιμώντας πως θα βοηθήσει στην «αποκατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας σε επίπεδα πριν από την κρίση».

Συγκεκριμένα, σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενόψει της επικείμενης τηλεδιάσκεψης των ηγετών των χωρών της ΕΕ, βάζοντας στόχο τη «διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής επανέναρξης της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων μεταξύ των κρατών - μελών, αλλά και με τρίτες χώρες», ο Κυρ. Μητσοτάκης ζητά τη «δημιουργία ενός πρότυπου πιστοποιητικού που θα αποδεικνύει ότι ένα άτομο έχει επιτυχώς εμβολιαστεί», ώστε τα άτομα αυτά «να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν». Χαρακτήρισε, δε, «ζωτικής σημασίας να υιοθετήσουμε μία κοινή γραμμή για το πώς θα πρέπει να είναι δομημένο ένα τέτοιο πιστοποιητικό, ώστε να γίνεται αποδεκτό από όλα τα κράτη - μέλη», ενώ έστειλε και σχετικό προσχέδιο πιστοποιητικού. Καλώντας «να προωθήσουμε το ζήτημα αυτό και σε σχετικά διεθνή fora, συνεισφέροντας έτσι στην επανέναρξη της ελεύθερης κυκλοφορίας σε παγκόσμια κλίμακα».

«Για χώρες όπως η Ελλάδα, που εξαρτώνται από τον τουρισμό, είναι επιτακτική ανάγκη το εν λόγω ζήτημα να διευθετηθεί πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου», υπογραμμίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας ότι «έγνοια» της κυβέρνησης είναι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων του Τουρισμού, η ίδια «πυξίδα» που οδήγησε σε πετσόκομμα όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και το καλοκαίρι του 2020.

Αντίστοιχες «εκπτώσεις» στα αναγκαία μέτρα φαίνεται να προετοιμάζονται και τώρα, αφού σύμφωνα με τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, τα εμβόλια κατά του κορονοϊού προστατεύουν από βαριά ασθένεια, αλλά ακόμα διερευνάται το αν εμποδίζουν τη μετάδοση του ιού από τους εμβολιασμένους. Επομένως, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» που εισηγείται για τους τουρίστες ο Κυρ. Μητσοτάκης, θα αποτρέψει την εισαγωγή κρουσμάτων, άρα και την έξαρση της πανδημίας, όπως έγινε το περασμένο καλοκαίρι, πόσο μάλλον αν χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για «εκπτώσεις» π.χ. στο θέμα της υποχρέωσης για αρνητικό τεστ από όλους τους ταξιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ