Τετάρτη 16 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
Νίκη της ειρήνης και ήττα του μιλιταρισμού

Ανακοίνωση του ΚΚ Κολομβίας για τη συνέχιση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των «Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας - Λαϊκός Στρατός» (FARC-EP) και της κυβέρνησης Παστράνα

«Η συνέχιση του διαλόγου με τις FARC-EP», αναφέρει σε δήλωσή του το ΚΚ Κολομβίας, «είναι μία κατάκτηση όλων εκείνων που χωρίς δισταγμό υπερασπίστηκαν την πολιτική λύση ως τη μόνη εναλλακτική λύση», αναφέροντας και κατονομάζοντας συγκεκριμένα μία σειρά οργανώσεων μεταξύ των οποίων και το ΚΚ Κολομβίας και την Κομμουνιστική Νεολαία.

«Τα μέσα επικοινωνίας χαιρετίζουν τώρα», συνεχίζει στη δήλωσή του το ΚΚ Κολομβίας, «τη νέα ευκαιρία για την ειρήνη, όταν στις πιο δύσκολες στιγμές άνοιγαν τα μικρόφωνά τους μόνο στους υποστηρικτές της κυβέρνησης και του πολέμου. Οι πορείες του λαού αγνοήθηκαν, αποσιωπήθηκαν».

«Τώρα πολλοί διεκδικούν την πατρότητα του γεγονότος. Μέχρι και η κυβέρνηση που κάτω από την πίεση των Αμερικανών και της άκρας Δεξιάς εξέθεσε τη χώρα σε μία περιπέτεια με ανυπολόγιστες διαστάσεις».

«Τώρα», τονίζει το ΚΚ Κολομβίας, «θα πρέπει να υπάρξει επαγρύπνηση, γιατί οι εχθροί της ειρήνης θα συνεχίσουν να συνωμοτούν ενάντια σε αυτήν. Θα συνεχίζουν να αναζητούν προσχήματα για τη διακοπή της ειρηνευτικής διαδικασίας».

Και η δήλωση του ΚΚ Κολομβίας καταλήγει: «Κυρίως θα πρέπει να δράσουμε, έτσι ώστε η ειρηνευτική διαδικασία να σημάνει πραγματικές αλλαγές στην επίσημη πολιτική που καθημερινά πλήττει χωρίς έλεος τις, ήδη, απάνθρωπες συνθήκες ζωής χιλιάδων Κολομβιανών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ