Τετάρτη 16 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Αύξηση της ανεργίας και απολύσεις

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Ακόμη 4.000 εργαζόμενους ανακοίνωσε ότι θα απολύσει η βρετανική κατασκευάστρια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού «Marconi», ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των απολύσεων που έχουν εξαγγελθεί για το τρέχον έτος στις 13.000.

Η εξήγηση που δίνει η εταιρία είναι η συνεχιζόμενη μειωμένη ζήτηση στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η αναμενόμενη αύξηση των πωλήσεων το τέταρτο τρίμηνο θα είναι επισφαλής. Με τις νέες απολύσεις η «Marconi» αποβλέπει να μειώσει το λειτουργικό της κόστος κατά 200 εκατομμύρια στερλίνες, εξέλιξη που θα της επιτρέψει να «ρεφάρει», σε επίπεδο πωλήσεων. Σύμφωνα με τους «Financial Times», μετά τις νέες απολύσεις η «Marconi» θα μείνει με 25.000 εργαζόμενους.

Τα νέα για τις αναμενόμενες απολύσεις ήρθαν να προστεθούν στο επιβαρυμένο κλίμα, όπου αναμένονταν και επισήμως τα στοιχεία για τη βρετανική αγορά εργασίας, τα οποία καταδεικνύουν, σύμφωνα με το «Ρόιτερ», αυξημένο αριθμό αιτήσεων στο Ταμείο Ανεργίας για τρίτο συνεχή μήνα, κάτι που είχε να εμφανιστεί εννιά χρόνια. Σφυγμομέτρηση που έκανε το «Ρόιτερ», μεταξύ οικονομολόγων, αναφέρει ότι αναμένεται αύξηση κατά 7.400 σε συνολικό αριθμό 966.500 έναντι αύξησης 4.800 το Νοέμβρη. Το συνολικό ποσοστό ανεργίας αναμένεται να διατηρηθεί σταθερό στο 3,2% ή και να αυξηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ