Τετάρτη 20 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
110 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ
Προχωρά η κατασκευή των υπόστεγων για τα αμερικανικά ιπτάμενα τάνκερ

ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ: Ο λαός της πόλης να μη δεχτεί να γίνει η πόλη ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Η μετατροπή της Λάρισας και ευρύτερα της Θεσσαλίας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο συνεχίζεται, μεγαλώνοντας τους κινδύνους για το λαό, αφού κινδυνεύει να μετατραπεί σε στόχο μιας ενδεχόμενης απάντησης από χώρες που βρίσκονται στο στόχαστρο της αμερικανοΝΑΤΟικής απειλής, σε συνθήκες όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε ο τεχνικός έλεγχος εταιρείας, για λογαριασμό των ΗΠΑ, για την έναρξη των εργασιών κατασκευής υποδομών για τη φιλοξενία ιπτάμενων τάνκερ (KC-135) της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο 6μηνο, με την «επένδυση» να ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Θυμίζουμε ότι οι υποδομές στην 110 Πτέρυγα Μάχης αξιοποιούνται «συμπληρωματικά» με τα υπόλοιπα σημεία στη Θεσσαλία που έχει δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ με την «ανανεωμένη» Συμφωνία για τις βάσεις: Τις υποδομές της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, το λιμάνι του Βόλου, την 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο εκεί (ή στη Σκύρο) να εγκατασταθούν και τα ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη («Heron») που θα προμηθευτεί η κυβέρνηση.

Ο λαός της Λάρισας να μη δεχτεί να γίνει η πόλη ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για τη μετατροπή της πόλης σε ιμπεριαλιστικό, πολεμικό ορμητήριο και καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής σε αγωνιστική αντίδραση.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Για τα κέρδη του κεφαλαίου η χώρα μας συμμετέχει μέχρι τα μπούνια στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Για τα κέρδη του κεφαλαίου μάς παραμυθιάζουν, χρόνια τώρα, πως αν είμαστε τα πρωτοπαλίκαρα των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, τότε δήθεν θα εξασφαλίσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Η αλήθεια είναι πως προσφέροντας "γη, αέρα και νερό" στους ιμπεριαλιστές δεν εξασφαλίζονται η ειρήνη, η σταθερότητα, η ασφάλεια στην περιοχή.

Η αυξημένη παρουσία των αμερικανικών βάσεων στο έδαφος της Θεσσαλίας αλλά και της χώρας μας γενικότερα και η ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της στους οξυμένους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή όχι μόνο δεν συντελούν στην προστασία του ελληνικού λαού από επικίνδυνες περιπέτειες, όπως προπαγανδίζεται από ολόκληρο τον αστικό κόσμο, αλλά αντίθετα πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους. Η ανάδειξη της χώρας σε κρίσιμο "μεντεσέ" για την προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών την καθιστά ορμητήριο και ταυτόχρονα στόχο, για την υπεράσπιση των μονοπωλίων της μίας ή της άλλης πλευράς.

Η Ελλάδα γίνεται μαγνήτης κινδύνων σε μια πιθανή ανάφλεξη στην περιοχή, που σήμερα είναι πιο ορατή. Καλούμε τους εργατοϋπαλλήλους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ιδιαίτερα τη νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα τους για να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας, να επιστρέψουν άμεσα όλες οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις που συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές αποστολές έξω από τα σύνορά μας, να αποδεσμευτεί η χώρα μας από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Καμία διευκόλυνση, καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ