Τετάρτη 20 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Κατάργηση της απλής αναλογικής, κρησάρα «αξιολόγησης» και μονιμοποίηση της τηλεργασίας

Για αστικό κράτος ακόμα πιο αποτελεσματικό στο αντιλαϊκό του έργο

Eurokinissi

Αλλαγή του συστήματος της απλής αναλογικής που ισχύει στις εκλογές της Τοπικής Διοίκησης θα είναι η επόμενη «εμβληματική» μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, η οποία συνεχίζει το αντιλαϊκό της έργο μέσα στην πανδημία, όπως γνωστοποίησε ο Κυρ. Μητσοτάκης, στην επίσκεψή του χτες στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Αποτελεί δέσμευσή μας να αλλάξουμε το σύστημα της απλής αναλογικής για να ευθυγραμμίζεται με καλύτερο τρόπο η βούληση των δημοτών με τις πλειοψηφίες στα Δημοτικά Συμβούλια», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι θα φέρει «το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο είναι ώριμο προς έγκριση στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο, του Ιανουαρίου, και εκτιμώ ότι μπορούμε να νομοθετήσουμε πολύ σύντομα μετά, πάντα σε συνεννόηση με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης».

Σύμφωνα με τον Κυρ. Μητσοτάκη, «σε δεύτερο χρόνο» θα προωθηθεί η «εμβληματική μεταρρύθμιση της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης», που θα αφορά τα όρια και τις αρμοδιότητες του κεντρικού κράτους, των αποκεντρωμένων διοικήσεων, των Περιφερειών και των δήμων, η οποία, όμως, «έχει ακόμα σημαντική δουλειά προκειμένου να ωριμάσει».

Στην αντιλαϊκή φαρέτρα της κυβέρνησης περιλαμβάνεται και η «αξιολόγηση» των εργαζομένων στο Δημόσιο: «Εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά ζητήματα σχετικά με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, πάντα με την έννοια της επιβράβευσης και κυρίως της αναγνώρισης της προσφοράς εκείνων των εξαιρετικών δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι πολύ συχνά αισθάνονται ότι σε ένα εξισωτικό σύστημα αξιολόγησης η προσφορά τους δεν αναγνωρίζεται», προσπάθησε να χρυσώσει χτες το χάπι ο Μητσοτάκης.

Στα σχέδιά τους και η μονιμοποίηση της τηλεργασίας στο Δημόσιο, με μεγάλα ερωτήματα γα το τι μεθοδεύουν, καθώς, όπως είπε ο πρωθυπουργός, η επιβολή της για λόγους δημόσιας υγείας «μας δίνει τη δυνατότητα να σκεφτούμε πώς μπορούμε να την εντάξουμε με έναν πιο οργανωμένο τρόπο στην εργασιακή καθημερινότητα του Δημοσίου, όταν θα έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία».

Στον ίδιο τόνο, ο υπουργός Εσωτερικών, Μ. Βορίδης, μίλησε για «φιλόδοξη μεταρρυθμιστική ατζέντα» της κυβέρνησης, που θα προχωρήσει «γρήγορα και αποφασιστικά». Νωρίτερα, σε συνέντευξή του, ο υπουργός ανέφερε ότι ο εκλογικός νόμος για τις τοπικές εκλογές θα έρθει για ψήφιση μέσα στον Φλεβάρη και πως θα υπάρχει πλαφόν για την είσοδο στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, χωρίς να το προσδιορίσει.

Ο αναπ. υπουργός, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στ. Πέτσας, επέμεινε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, πράγμα που έδειξε η κυβέρνηση ότι μπορεί να κάνει. Παρά τις κρίσεις συνέχισε τις μεταρρυθμίσεις όλο αυτό το χρονικό διάστημα και εμείς θα τις συνεχίσουμε».

Τέλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Στ. Καλαφάτης, είπε ότι «ο τομέας Μακεδονίας - Θράκης έχει σαν στόχο να λειτουργήσει ως καταλύτης αναφορικά με τις μεταρρυθμιστικές κυβερνητικές προσπάθειες», βάζοντας προτεραιότητες, μεταξύ άλλων, τον «ψηφιακό μετασχηματισμό» και την «Πράσινη Ανάπτυξη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενέκρινε τον αντιλαϊκό «οδικό χάρτη» του 2024 (2023-12-21 00:00:00.0)
«Προειδοποιεί» τον Τσίπρα γιατί... «διαισθάνεται ότι θα τον χάσει» (2016-09-13 00:00:00.0)
Πρόθυμος να αναλάβει την «ιδιοκτησία» του προγράμματος σφαγής του λαού (2016-06-29 00:00:00.0)
Πασχίζει διαρκώς να δίνει τις εξετάσεις της στο κεφάλαιο (2016-06-28 00:00:00.0)
Λανσάρεται ως ικανότερη για τις «σωστές μεταρρυθμίσεις» του κεφαλαίου (2016-05-17 00:00:00.0)
Σε συντονισμένο «πάγωμα» και όχι κατάργηση (2014-07-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ