Τρίτη 28 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πασχίζει διαρκώς να δίνει τις εξετάσεις της στο κεφάλαιο

Με «καυγάδες» άνευ αντικρίσματος η δήθεν αντιπαράθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση, στο φόντο της προώθησης των συμφερόντων του κεφαλαίου

Κ. Χατζηδάκης και Κυρ. Μητσοτάκης

Eurokinissi

Κ. Χατζηδάκης και Κυρ. Μητσοτάκης
Η ΝΔ εντείνει την κριτική της προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, πασχίζοντας να πείσει ότι δεν έχουν τα ...φόντα να διαχειριστούν τις υποθέσεις του κεφαλαίου, σε συνδυασμό με το ότι η ίδια διεκδικεί το ρόλο του διαχειριστή. Βεβαίως, η κυβέρνηση δέχεται την ίδια ώρα συγχαρητήρια από αστικά επιτελεία και παράγοντες για τις υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων επιδόσεις της.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας στη ΝΔ την ομιλία Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν: «Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ως υπέρμαχος των αξιών της ενωμένης Ευρώπης. Θα τον καλωσορίζαμε σε αυτές τις αξίες, αν δεν γνωρίζαμε, μαζί με όλους τους Ελληνες, ότι είναι ο πολιτικός του ψέματος και της αναξιοπιστίας. Είναι εκείνος που οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και σε ένα αχρείαστο και διχαστικό δημοψήφισμα. Εκείνος που συγκυβερνά με τον υμνητή του Φάρατζ (σ.σ. παραπέμπουν στον Π. Καμμένο). Ο πολιτικός που και τώρα συμπεριφέρεται με ανευθυνότητα και ιδιοτέλεια».

Επίσης, στη ΝΔ σημειώνουν: «Οι ανακοινώσεις του για τον εκλογικό νόμο αποδεικνύουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν άλλαξε. Η απλή αναλογική είναι ένα εκλογικό σύστημα που οδηγεί τη χώρα στην ακυβερνησία, προσθέτοντας προβλήματα σε μια πολύ δύσκολη καμπή. Κατά τα άλλα, υιοθετεί στα λόγια και με μεγάλη καθυστέρηση τους στόχους του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για το πρωτογενές πλεόνασμα και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Μόνο που δεν μπορεί να τους υλοποιήσει, γιατί εκείνος πιστεύει δογματικά στην υπερφορολόγηση και όχι στις μεταρρυθμίσεις».

Στην ίδια λογική, της καλλιέργειας ενός αστικού δίπολου ανάμεσα στους πραγματικούς «μεταρρυθμιστές» και τους «λαϊκιστές», σχολιάζοντας στη ΝΔ τα αποτελέσματα στις ισπανικές εκλογές, σημειώνουν με μια ελπίδα ότι θα τους ενισχύσουν στη διαπάλη μέσα στο εγχώριο αστικό πολιτικό σκηνικό: «Η καθαρή νίκη στην Ισπανία του Μαριάνο Ραχόι αποτελεί απάντηση στο λαϊκισμό. Την ίδια στιγμή, η καθαρή ήττα των Podemos δείχνει ότι οι πολίτες της Ευρώπης γυρίζουν την πλάτη σε όλους όσοι πολιτεύονται με ψεύτικες υποσχέσεις».

Την ίδια ώρα, στη ΝΔ ξορκίζουν τις αλλαγές που υποτίθεται προωθεί η κυβέρνηση στον εκλογικό νόμο, προβάλλοντας το φόβο της «ακυβερνησίας». Ελεγε χαρακτηριστικά, χτες, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Κ. Χατζηδάκης: «Την ώρα που έχουμε οικονομική κρίση και η Ευρώπη κλυδωνίζεται, ο Αλ. Tσίπρας μας λέει ότι το πρόβλημά μας είναι η απλή αναλογική. Δεν μας φτάνουν τα οικονομικά προβλήματα, δεν μας φτάνει η όξυνσή τους λόγω Brexit, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φέρει και ακυβερνησία. Ο Αλ. Tσίπρας φέρνει τώρα την απλή αναλογική διότι είναι πίσω στις δημοσκοπήσεις. Κατακαλόκαιρο, επειδή εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή. Η ΝΔ είναι υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής κερδίζει - χάνει, γιατί αυτό το σύστημα προσφέρει μεγαλύτερη κυβερνητική σταθερότητα».

Βρυξέλλες και ΟΝΝΕΔ

Σε ένα τέτοιο κλίμα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, συμμετέχει σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες, η οποία προηγείται της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ, ο πρόεδρος της ΝΔ προγραμματίζεται να έχει σήμερα διμερείς συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Enda Kenny και τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Joseph Daul. Αύριο Τετάρτη, ο Κυρ. Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ.

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε χτες, με απόφαση Μητσοτάκη ξεκίνησε η «διαδικασία επανίδρυσης» της ΟΝΝΕΔ. Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή, η οποία θα διοργανώσει το «Συνέδριο Επανίδρυσης» στις 14 - 16 Οκτώβρη (συμπληρώνονται τότε 42 χρόνια από την ίδρυση της οργάνωσης), με στόχο, όπως είπε χτες ο Μητσοτάκης, να φτιάξουν «από την αρχή μια σύγχρονη, ανοιχτή, δημοκρατική, ευρωπαϊκή πολιτική νεολαία».

Αφήνοντας μια αιχμή για το πώς λειτουργούσε προηγούμενα η ΟΝΝΕΔ, εξέφρασε την προσδοκία ότι «νέα και παλαιά στελέχη, αλλά κυρίως νέοι που για πρώτη φορά θέλουν να γίνουν κομμάτι μιας πολιτικής Νεολαίας, θα συνεργαστούν και θα δουλέψουν μαζί για να φτιάξουν μια υγιή Οργάνωση. Μια Νεολαία που δεν θα εξαρτά τη λειτουργία της από βαρώνους με προσωπικά συμφέροντα, αλλά που θα εκφράζει με κάθε της πράξη το συμφέρον ολόκληρης της νέας γενιάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ