Τρίτη 28 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίο «αντίο» στον σ. Θανάση Βάιο

Παρουσία πλήθους συντρόφων του στο ΚΚΕ, συναγωνιστών του στο ταξικό εργατικό κίνημα, συγγενών και φίλων του, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26/6 στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας η πολιτική κηδεία του συντρόφου Θανάση Βάιου.

Αποχαιρετισμό στο σ. Θ. Βάιο, πρώην πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, απηύθυνε ο σημερινός πρόεδρος του ΕΚΛ, Τάσος Τσιαπλές, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύχρονη και πολύμορφη δράση του σ. Θανάση στο Κόμμα και το συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και στη μαχητικότητα που τον διέκρινε μέχρι και το πρόωρο τέλος της ζωής του.

Εκ μέρους της ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ, τον σ. Θ. Βάιο αποχαιρέτησε ο Γραμματέας της, Γ. Σκόκας, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων: «Για δεκαετίες στάθηκες, σ. Θανάση, μπροστά σε μικρές και μεγάλες μάχες του Κόμματος και του κινήματος. Τίμησες την εμπιστοσύνη του Κόμματος, των συντρόφων σου, των συναγωνιστών σου (...) Στις δύσκολες καμπές για το Κόμμα μας, όταν οι κάθε λογής αναθεωρητές και πρώην φλογεροί επαναστάτες αποκήρυσσαν τις αρχές και τις αξίες του, και κήρυτταν το τέλος της Ιστορίας. Σε αυτές τις στιγμές ακλόνητος συνέχισες στον ίδιο δρόμο. Ορθωσες το ανάστημά σου και υπεράσπισες τη θεωρία, τις αρχές, τα ιδανικά και τα σύμβολα του Κόμματος. Ως μέλος μάλιστα και της πρώτης ΝΕ μετά τη διάσπαση. Εκανες το χρέος σου, σύντροφε Θανάση, ως άνθρωπος και ως κομμουνιστής στο ακέραιο».

Μετά την πολιτική κηδεία, η σορός του σ. Θανάση μεταφέρθηκε στο χωριό που γεννήθηκε, τα Βερδικούσια, όπου έγινε η ταφή του. Αποχαιρετισμό απηύθυνε ο Γ. Τασούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Ανακοινώσεις για το θάνατό του εξέδωσαν η ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ, το Εργατικό Κέντρο, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Λάρισας, το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών, ο Σύλλογος Φαρμακοϋπαλλήλων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ