Τρίτη 28 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Ρητορική απ' τα παλιά με ... άλλα ρούχα!

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ιδρυτικής συνδιάσκεψης της Λαϊκής Ενότητας το περασμένο Σαββατοκύριακο, με την ψήφιση του κειμένου των προγραμματικών θέσεων, του κανονισμού λειτουργίας και της πολιτικής απόφασης, καθώς και με την εκλογή νέου Πολιτικού Συμβουλίου που αποτελείται από 111 μέλη (62 προσκείμενα στην κοινή λίστα του Αριστερού Ρεύματος και των ανένταχτων).

Στο άνοιγμα των εργασιών, παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν, μεταξύ άλλων, ο Μ. Γλέζος, ο Αλ. Αλαβάνος, εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΠΑΜ, της Χριστιανικής Δημοκρατίας κ.ά., ενώ γραπτό μήνυμα έστειλαν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Σοφία Σακοράφα.

Τις γνωστές αντιμνημονιακές αυταπάτες υπερασπίστηκε στην ομιλία του ο άτυπος επικεφαλής μέχρι τούδε της ΛΑΕ, Π. Λαφαζάνης. «Είμαστε η μόνη παράταξη που αμφισβητούμε πειστικά τη μνημονιακή κανονικότητα και τον ευρωζωνικό και ευρωενωσιακό μονόδρομο» ανέφερε, προσπερνώντας τι εκφράζουν τόσο η ΕΕ όσο και τα μνημόνια.

Γνωστές απ' το παρελθόν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς και προτάσεις ανάλογες με αυτές που διατύπωνε πριν αναδειχθεί σε κυβέρνηση είχαν την τιμητική τους. (π.χ. η διακοπή αποπληρωμής του χρέους για τη διαγραφή του, η εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των τραπεζών με στόχο να δώσουν ώθηση στην οικονομία και φυσικά η έξοδος από την Ευρωζώνη, η χάραξη μιας νέας εθνικής νομισματικής πολιτική κ.ά.). Προτάσεις που παρόλη τη ριζοσπαστική συνθηματολογία που τις συνοδεύει έχουν ως στόχο να στηρίξουν την καπιταλιστική ανάκαμψη. Μια γεύση δηλαδή απ' τα παλιά από τον ΣΥΡΙΖΑ του 2012 και πριν από το Γενάρη του 2015.

Ακολουθώντας την «παράδοση» του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της εκλογής των καθοδηγητικών οργάνων, αναμετρήθηκαν δέκα εσωκομματικές τάσεις, ανάμεσα στις οποίες μια με το χαρακτηριστικό τίτλο «Αλλα ρούχα» (!) δημιουργώντας αυτόματα το συνειρμό πως ...άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ