Τρίτη 28 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με επιτυχία οι εκδηλώσεις σε Ηράκλειο και Χανιά

Από την εκδήλωση στα Μεσκλά
Από την εκδήλωση στα Μεσκλά
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ, σε Ηράκλειο και Χανιά, την Παρασκευή 24/6 και το Σάββατο 25/6 αντίστοιχα, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας της Κομματικής Οργάνωσης, με σύνθημα «Καμία ανοχή, καμιά υποταγή στην αντιλαϊκή πολιτική. Υπάρχει άλλος δρόμος: Λαϊκή συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία».

Στο Ηράκλειο, μετά την ομιλία στην πλατεία Αγίου Τίτου, ακολούθησε λαϊκό γλέντι με τη συμμετοχή κρητικού συγκροτήματος με τους Νίκο Βλατά, Γιάννη Σπαχή, Γιώργο Ξυλούρη, Γιώργο Κουτάντο και Γιώργο Σκουλά, καθώς και λαϊκού - ρεμπέτικου συγκροτήματος με τους Χριστόφορο Παπανικολάου, Παναγιώτη Καπιζιώνη και Θέμη Πολυζωάκη.

Στα Χανιά επίσης, μετά τη συγκέντρωση στα Μεσκλά, ακολούθησε γλέντι με κρητική και λαϊκή μουσική από τα συγκροτήματα των Σκευάκη - Αγγελλάκη και τους «Εντέχνως Λαϊκούς».

Είχε προηγηθεί εκδήλωση στο Ξυλόσκαλο Ομαλού, προς τιμήν της ηρωικής μάχης της Σαμαριάς, της τελευταίας μάχης που έδωσε ο ΔΣΕ στην Κρήτη. Στην εκδήλωση μίλησε ο Σάββας Βασιλειάδης, Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Κρήτης, ενώ ακολούθησε πολιτιστικό πρόγραμμα από την Πολιτιστική Ομάδα της ΚΝΕ και ριζίτικα τραγούδια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ετεοκρήτες». Στη συνέχεια, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τη μάχη της Σαμαριάς και κατάθεση στεφάνων. Μετά το πέρας της εκδήλωσης στη Σαμαριά, αντιπροσωπεία μετέβη στις «Φώκιες» όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν της μάχης που δόθηκε εκεί από τον ΔΣΕ, μνημείο που στο παρελθόν αρκετές φορές είχε καταστραφεί.

  • Αναλυτικότερο ρεπορτάζ για τις εκδηλώσεις θα δημοσιευτεί σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ