Τρίτη 28 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΑ - ΡΩΣΙΑ
«Κοινές αντιλήψεις» και σύσφιξη επιχειρηματικής συνεργασίας

Επίσημη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Κίνα

ΠΕΚΙΝΟ.--

Στο «άνευ προηγουμένου επίπεδο αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών» στάθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στις δηλώσεις που έκανε μαζί με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που έκανε ο πρώτος στην Κίνα, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Διευκρίνισε ότι αυτό «άνοιξε δυνατότητες για την περαιτέρω οικοδόμηση των πολυμερών δεσμών μας σε διάφορους τομείς». Ο Πούτιν εξήγησε ακόμα ότι συζητήθηκαν «τα πιο πιεστικά διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, οι κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, η ενίσχυση της ασφάλειας σε Ασία - Ειρηνικό και η διασφάλιση της Κορεατικής Χερσονήσου χωρίς πυρηνικά», ενώ πρόσθεσε πως «η αρωγή της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Συρία, η υποστήριξη της ειρήνης και της σταθερότητας στη Νότια Κινεζική Θάλασσα και την Κεντρική Ασία συγκαταλέγονται στους κοινούς στόχους της εξωτερικής μας πολιτικής».

Επίσης, ο Πούτιν περιέγραψε την Ενέργεια ως «ατμομηχανή των επιχειρηματικών σχέσεων» των δύο χωρών, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στην επιτάχυνση των προετοιμασιών για το ρωσο-κινεζικό αγωγό πετρελαίου, στην κατασκευή διυλιστηρίου στην περιοχή Τιαντζίν, στη συνεργασία για την παραγωγή LNG. κ.τ.λ. και τονίζοντας ότι τουλάχιστον 12 σχέδια βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Από τη μεριά του, ο Σι Τζινπίνγκ επισήμανε ότι μεταξύ άλλων υπογράφτηκε Κοινή Δήλωση για την ενίσχυση της παγκόσμιας στρατηγικής σταθερότητας αλλά και Κοινή Δήλωση για την ενίσχυση του ρόλου του Διεθνούς Δικαίου. «Ο Πρόεδρος Πούτιν και εγώ ομόφωνα αποφασίσαμε πως όσο πιο σύνθετη γίνεται η διεθνής κατάσταση, τόσο πιο αφοσιωμένοι θα πρέπει να είμαστε, με την καθοδήγηση πνεύματος στρατηγικής συνεργασίας και αιώνιας αδελφότητας...», τόνισε μεταξύ άλλων.

Η διάθεση συνεργασίας σε πολλά επίπεδα δεν μπορεί να ακυρώσει τις αντιθέσεις που υπάρχουν και έχουν το δικό τους βάρος, δεδομένης της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και παζαριών σε όλο και μεγαλύτερη ένταση αλλά και έκταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ