Τετάρτη 20 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Αμεση προτεραιότητα η προστασία και ο εμβολιασμός των χρονίως πασχόντων

Τη λήψη κατεπειγόντων μέτρων προστασίας των χρονίως πασχόντων και την κατ' άμεση προτεραιότητα ένταξή τους στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ζητά η Γραμματεία Χρονίως Πασχόντων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

«Είναι τραγικό να μιλά η κυβέρνηση για φως στο τούνελ όταν το δημόσιο σύστημα Υγείας είναι υπό κατάρρευση, όταν παρατηρείται καθυστέρηση στον εμβολιασμό των υγειονομικών, ενώ παράλληλα δεν έχει καν αρχίσει ο εμβολιασμός των νεφροπαθών σε αιμοκάθαρση, των καρκινοπαθών υπό θεραπεία, των μεταμοσχευμένων, των πασχόντων από κυστική ίνωση, μεσογειακή αναιμία κ.λπ. που είναι περιπτώσεις άμεσης προτεραιότητας», σημειώνει η ανακοίνωση.

Η Γραμματεία Χρονίως Πασχόντων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων καλεί την κυβέρνηση να αποφασίσει για: Κατεπείγοντα εμβολιασμό των παραπάνω κατηγοριών χρονίως πασχόντων. Εμβολιασμό στις κατά τόπους μονάδες αιμοκάθαρσης, στα δημόσια νοσοκομεία και στις ιδιωτικές κλινικές, στις μονάδες μεσογειακής αναιμίας, στα ιατρεία κυστικής ίνωσης, στους χώρους θεραπείας των καρκινοπαθών. Μαζικά - επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους χρονίως πάσχοντες στους χώρους παρακολούθησής τους και για όσους δεν απαιτείται συχνή παρακολούθησή τους εκεί, να γίνεται κατ' οίκον από κλιμάκια του ΕΟΔΥ τουλάχιστον ανά 10 - 15 μέρες. Ενίσχυση της ΠΦΥ - μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας και υποχρεωτική ένταξη του συνόλου των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο του εμβολιασμού, της παρακολούθησης των τυχόν παρενεργειών και της περίθαλψης της γενικής νοσηρότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ