Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑντιΚΚΕ οχετός από τον βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνο

Παρέμβαση από τον Γ. Γκιόκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, για τις αθλιότητες

Το αντιΚΚΕ μένος του ξέσπασε ο γνωστός για τον αντικομμουνισμό του βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπογδάνος χτες το πρωί, στο φιλόξενο γι' αυτόν περιβάλλον του τηλεοπτικού «ΣΚΑΪ» και της πρωινής του εκπομπής, απ' το βήμα της οποίας έφτασε να φορτώσει στο ΚΚΕ την άθλια κατηγορία ότι «οπλίζει τα χέρια» αυτών που επιτέθηκαν εναντίoν του!

Μιλώντας για την πρόσφατη εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του, παίρνοντας «πάσα» από τους δημοσιογράφους του «ΣΚΑΪ», διαστρέβλωσε σε σημείο κακοποίησης την ανακοίνωση με την οποία το ΚΚΕ καταδίκασε την επίθεση εναντίον του και στην οποία αναφερόταν συγκεκριμένα: «Η εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνου είναι ενέργεια επικίνδυνη και καταδικαστέα, ενώ το μόνο που πετυχαίνει είναι να δίνει άλλοθι σε όσους επιδιώκουν την καταστολή, το χαφιεδισμό και την αστυνομοκρατία, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται και ο ίδιος ο Κ. Μπογδάνος. Και όλα αυτά, μάλιστα, την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί στη Βουλή ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο αυταρχισμού και καταστολής».

Στην εκπομπή ζήτησε και παρενέβη ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, Γ. Γκιόκας, καταγγέλλοντας το άθλιο υβρεολόγιο του Κ. Μπογδάνου, που ισχυρίστηκε, ξεπερνώντας τα όρια της πολιτικής γελοιότητας, πως «η ανακοίνωση του ΚΚΕ εξακολουθεί σε μια γραμμή, σε ένα βιολί που οπλίζει χέρια». Μάλιστα, «στόλισε» τον Γιάννη Γκιόκα και τα στελέχη του ΚΚΕ με διάφορες βρισιές όπως «εκπρόσωποι του τραμπουκισμού» και άλλα παρεμφερή.

Απ' την πλευρά του, ο Γ. Γκιόκας επανέλαβε πως η ανακοίνωση του ΚΚΕ εκφράζει την καταδίκη του Κόμματος για τη βομβιστική επίθεση εναντίον του Κ. Μπογδάνου, τονίζει πως είναι επικίνδυνη και σημείωσε ότι «τέτοιες ενέργειες είναι "βούτυρο στο ψωμί" όσων επιδιώκουν την καταστολή, την αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό». Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση της διαπόμπευσης του πρύτανη, την οποία είχε καταδικάσει το ΚΚΕ, προειδοποιώντας πως τέτοιες ενέργειες μπορούν να αξιοποιηθούν και λίγες μέρες μετά «προέκυψε» η πανεπιστημιακή αστυνομία. «Το να μιλάει ο κ. Μπογδάνος για στοχοποίηση από το ΚΚΕ είναι τουλάχιστον γελοίο», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την ...ενόχληση που εξέφρασε ο Κ. Μπογδάνος για τη λέξη «χαφιεδισμός» που αναφερόταν στην ανακοίνωση του Κόμματος, υπενθύμισε πως ο συγκεκριμένος βουλευτής είχε δημοσιοποιήσει τα στοιχεία διαδηλωτή.

Σε συνέντευξή του εξάλλου στον ρ/σ «Alpha 9,84», ο Γ. Γκιόκας επανέλαβε ότι η επίθεση είναι καταδικαστέα και επικίνδυνη και αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί», αξιοποιείται απ' όσους επιδιώκουν την ενίσχυση της αστυνομοκρατίας, της καταστολής και του χαφιεδισμού, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται και ο Κ. Μπογδάνος. Υπενθύμισε πως με τη στάση, την πρακτική του, τις θέσεις του και τις κατά καιρούς δηλώσεις του, είναι το πιο χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της πολιτικής καταστολής, αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας.

Ο Γ. Γκιόκας σημείωσε δηκτικά πως ο βουλευτής της ΝΔ περιφέρεται και μιλά για στοχοποίησή του, ήταν όμως ο ίδιος που στις κινητοποιήσεις για το Πολυτεχνείο βγήκε και μίλησε για «1.500 επίδοξους δολοφόνους του ΚΚΕ».

«Οι απόψεις του είναι γνωστές, αυτό όμως δεν μπαίνει στη ζυγαριά με την επίθεση. Η καταδίκη στην επίθεση είναι ξεκάθαρη», τόνισε ο Γ. Γκιόκας, προσθέτοντας πως πανομοιότυπες ανακοινώσεις έχει εκδώσει το ΚΚΕ και για άλλες περιπτώσεις, όπως για την επίθεση και τη διαπόμπευση του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, όπου και εκεί το ΚΚΕ έθεσε το ζήτημα της αξιοποίησης τέτοιων φαινομένων για την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού, όπως και επιβεβαιώθηκε, αφού λίγο μετά ήρθε η απόφαση της κυβέρνησης για την ίδρυση αστυνομίας στα πανεπιστήμια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ