Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ
Θα εμβολιάζονται... όταν περισσεύουν δόσεις!

«Ολοι οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ μπορούν καθημερινά να χρησιμοποιήσουν τις αδιάθετες δόσεις των εμβολιαστικών κέντρων της χώρας (...) Ταυτόχρονα, οι υγειονομικοί παραμένουν στις ομάδες προτεραιοποίησης και μπορούν να κλείσουν ραντεβού στην πλατφόρμα», αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Υγείας.

Μετά, δηλαδή, την απαράδεκτη στοχοποίηση από την πλευρά της κυβέρνησης περί «ανεμβολίαστων υγειονομικών», με αφορμή τη συρροή κρουσμάτων στο Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» της Πάτρας, η κυβέρνηση... «διευκρινίζει» ότι οι υγειονομικοί που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον εμβολιασμό μετά την πρώτη φάση, θα εμβολιάζονται... μόνο όταν περισσεύουν δόσεις από ραντεβού που ακυρώνονται, ή θα πρέπει να περιμένουν - άγνωστο πόσο - να έρθει η σειρά τους από τα ραντεβού της πλατφόρμας!

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έναρξη των εμβολιασμών, η κυβέρνηση έθεσε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για δήλωση συμμετοχής στους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αρνήθηκε να τους ενημερώσει έγκαιρα και οργανωμένα για το νέο εμβόλιο, ενώ υπήρχαν εύλογα ερωτήματα. Την ενημέρωση, αλλά και την ενθάρρυνση του εμβολιασμού ανέλαβαν τα σωματεία εργαζομένων, μέσα από πολύμορφες δράσεις. Και σήμερα η κυβέρνηση από τη μία στοχοποιεί τους «ανεμβολίαστους υγειονομικούς», για να κρύψει τις δικές της τεράστιες ευθύνες, και από την άλλη παραπέμπει αυτούς που επιθυμούν να εμβολιαστούν... στα περισσεύματα και στις αναμονές της πλατφόρμας! Αντί να οργανώσει ως οφείλει αλλεπάλληλα κύματα οργανωμένων εμβολιασμών στις δημόσιες μονάδες Υγείας, για να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή εμβολιαστική κάλυψη των υγειονομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ