Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Στη μάχη με το ΚΚΕ κόντρα σε κυβέρνηση και εργοδοσία

Περιοδεία στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στου Ρέντη πραγματοποιήθηκε χτες

Την ανάγκη οι εργαζόμενοι να απαντήσουν συλλογικά, με αγώνες ενάντια στην επίθεση που δέχονται από τις κυβερνήσεις και τους εργοδότες, να διεκδικήσουν μέτρα προστασίας της υγείας τους και να βάλουν φραγμό στις πολιτικές που χτυπάνε τα δικαιώματά τους, τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια χτεσινής περιοδείας στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, στου Ρέντη.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα εντοπίστηκαν 10 κρούσματα σε εργαζόμενους στο μετρό ενώ πριν από μερικές μέρες είχαν εντοπιστεί 3 κρούσματα στο αμαξοστάσιο του Ρέντη.

Σε συζητήσεις από πόστο σε πόστο στα τεχνικά τμήματα ο Χρ. Κατσώτης κάλεσε τους εργαζόμενους να παλέψουν με άξονα τις σύγχρονες ανάγκες τους, κόντρα σε κυβερνήσεις και κράτος που τσακίζουν τα εργατικά δικαιώματα για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων. «Κάθε απόφαση που παίρνουν έχει κριτήριο τα κέρδη τους. Η κυβέρνηση δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς και στις αστικές συγκοινωνίες, που αποτελούν βασικές εστίες μετάδοσης, για να μη θίξει τα κέρδη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναδεικνύοντας τις ευθύνες των συνδικαλιστικών και πολιτικών δυνάμεων που προωθούν τον συμβιβασμό και τώρα τη λογική πως «δεν είναι ώρα για αγώνες» επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να τις παραμερίσουν. Αυτές οι λογικές, είπε, συμβάλλουν στο πέρασμα των αντεργατικών μέτρων. Το ΚΚΕ, σημείωσε, δίνει τη μάχη να βγει ο κόσμος στο δρόμο, «να μη μείνουμε σιωπηλοί, να αγωνιστούμε».

Εργαζόμενοι που συμμετείχαν ενεργά στις συζητήσεις μετέφεραν τις απόψεις τους για ζητήματα που αφορούν τις συγκοινωνίες, τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, κ.ά. Χαρακτηριστικά, ένας εργαζόμενος παρέδωσε στο κλιμάκιο του Κόμματος χαρτί στο οποίο ανέφερε τα χρόνια και άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αναδεικνύοντας την έλλειψη μέτρων για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, απαιτώντας κρατική χρηματοδότηση για τις αστικές συγκοινωνίες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κ.ά. Αλλος επισήμανε ότι οι συνάδελφοι οδηγοί στις γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ παίρνουν μικρότερους μισθούς από τους μισθούς των οδηγών της ΟΣΥ, γεγονός που ανοίγει την όρεξη σε κυβερνήσεις και διοικήσεις για «εξίσωση» προς τα κάτω στα εργασιακά δικαιώματα. Εργαζόμενος ανέφερε ότι το λιγοστό προσωπικό και τα ανταλλακτικά που λένε ότι θα φέρουν τώρα «καλά είναι αλλά δεν φθάνουν μπροστά στις συσσωρευμένες ελλείψεις». Αλλος τόνισε ότι πρέπει να σπάσει η λογική της «ατομικής λύσης», ενώ συνάδελφός του, σχολιάζοντας τα μέτρα για τις συναθροίσεις, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Στον δρόμο, στις διαδηλώσεις δεν επιτρέπονται πάνω από 100 άτομα αλλά στα διπλά λεωφορεία στοιβάζονται καθημερινά πάνω από 100 επιβάτες...».

  • Σήμερα, Παρασκευή, στις 9.30 π.μ., ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το αμαξοστάσιο μετρό στα Σεπόλια για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ