Τρίτη 9 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Σε οριακή κατάσταση τα νοσοκομεία της Αττικής
  • Μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές για Covid-19
  • Οχι άλλη εγκληματική καθυστέρηση! Τώρα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα

Eurokinissi

Τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που αφήνει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα Υγείας, όπως και την ανάγκη να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσής του, καθώς και επίταξης του ιδιωτικού τομέα, αναδεικνύει με δραματικό τρόπο η οριακή κατάσταση που έχει ήδη διαμορφωθεί στα νοσοκομεία της Αττικής, με το τρίτο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται προ των πυλών.

Χαρακτηριστικά, την περασμένη Κυριακή γέμισαν όλες οι απλές κλίνες Covid και στα τρία νοσοκομεία της Αττικής που εφημέρευαν («Σωτηρία», «Νίκαια», «ΕΛΠΙΣ»).

Στο «Σωτηρία», μόνο το Σαββατοκύριακο έγιναν 78 εισαγωγές και είναι κατειλημμένες οι 280 από τις 320 απλές κλίνες Covid. Χτες έγιναν 10 διακομιδές στο νοσοκομείο και στα μισά της εφημερίας ανακοινώθηκε ότι είναι αδύνατο να κάνει άλλες εισαγωγές.

Αλλά και σε νοσοκομεία που δεν εφημέρευαν, όπως στον «Ευαγγελισμό», υγειονομικοί επισημαίνουν ότι «την προηγούμενη βδομάδα ο μέσος όρος των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες ήταν 70 άτομα θετικοί και ύποπτοι, χθες οι θετικοί ήταν 89 και 6 τα ύποπτα».

Στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» αντίστοιχα, σημειώνουν ότι «πριν 10 μέρες γίνονταν 4 - 5 εισαγωγές την ημέρα για covid, ενώ τα τελευταία 24ωρα δεν υπάρχει ούτε ένα κρεβάτι άδειο. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στη ΜΕΘ covid του νοσοκομείου όπου δεν υπάρχει ούτε ένα από τα 11 κρεβάτια διαθέσιμο».

Καμπανάκι κινδύνου από τους υγειονομικούς

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αθήνας γίνεται εκρηκτική, καθώς έχουν τριπλασιαστεί οι εισαγωγές για covid», επισημαίνει χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» η Ελένη Μπάγια, επιμελήτρια Β' στα ΤΕΠ και εργαζόμενη στο ΤΕΠ Covid 19 στο «Γεννηματάς».

Και προσθέτει: «Γνωρίζουμε ήδη ότι το 10% θα νοσήσει βαριά και περίπου 5% θα χρειαστούν διασωλήνωση, όμως ήδη έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τις διαθέσιμες κενές κλίνες covid, με αποτέλεσμα οι γιατροί των Επειγόντων να δυσκολεύονται να αποφασίσουν ποιον θα κρατήσουν για νοσηλεία και ποιον θα διώξουν με κίνδυνο να επιβαρυνθεί η υγεία τους. Το προσωπικό των νοσοκομείων παραμένει εκτεθειμένο, ενώ ούτε ο εμβολιασμός τους προχώρησε όσο έπρεπε. Οι ασθενείς που προσέρχονται για εξέταση καταγγέλλουν στους γιατρούς την έλλειψη μέτρων προστασίας σε χώρους εργασίας, όπου η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη».

«Η επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι επαρκές και μόνιμο προσωπικό δεν υπάρχει», τονίζει η Ελ. Μπάγια. «Ο λαός πληρώνει την άρνηση της κυβέρνησης να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας και την ανεπάρκεια του σχεδιασμού για τον εμβολιασμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ