Τρίτη 9 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΑΣΘ
Διεκδικούν ασφαλείς συγκοινωνίες και προστασία των δικαιωμάτων τους
  • Παράσταση διαμαρτυρίας χτες από την Επιτροπή Αγώνα
  • Στο πλευρό τους το ΚΚΕ, που κατέθεσε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση για τη ΣΣΕ

Από την παράσταση διαμαρτυρίας
Από την παράσταση διαμαρτυρίας
Μέτρα προστασίας για εργαζόμενους και επιβάτες, πύκνωση των δρομολογίων, κατάργηση της ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών αλλά και εφαρμογή της υφιστάμενης ΣΣΕ απαίτησαν εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, με τη συμμετοχή τους στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Οργανισμού που οργάνωσε το πρωί της Δευτέρας η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ.

Η κινητοποίηση αποτέλεσε παράλληλα αγωνιστική απάντηση στην κυβερνητική τρομοκρατία και τις εργοδοτικές επιθέσεις, καθώς η προγραμματισμένη για χτες 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΘ θυμίζουμε πως κρίθηκε με δικαστική απόφαση παράνομη και καταχρηστική, έπειτα από προσφυγή της διοίκησης του Οργανισμού στη Δικαιοσύνη.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωση η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ, την ώρα που η κακή κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχει οδηγήσει στη μεγάλη εξάπλωση της πανδημίας, δεκάδες εργαζόμενοι έχουν ασθενήσει, εκατοντάδες μπήκαν σε καραντίνα και κάποιοι έχουν χάσει ακόμα και τη ζωή τους αλλά και ανάμεσα στους επιβάτες ο αριθμός κρουσμάτων είναι απροσδιόριστος, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο βελτίωσης της συγκοινωνίας της πόλης τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για το επιβατικό κοινό.

«Οι μόνοι κερδισμένοι από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης είναι οι ιδιώτες πάροχοι (ΚΤΕΛ και εταιρεία leasing) που καρπώνονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ενώ με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν πλήρης ανάταξη του στόλου των λεωφορείων του ΟΑΣΘ και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού», προσθέτει η ανακοίνωση.

Μάλιστα, η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει τη διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση του Οργανισμού πως αντί να εντείνει τα μέτρα προστασίας και να επισκευάσει δεκάδες λεωφορεία ώστε να βελτιωθούν από την πύκνωση των δρομολογίων οι χρόνοι αναμονής στις στάσεις, εκμεταλλεύτηκε την πανδημία για να επιδοθεί σε περικοπές μισθών και σε μείωση των ρεπό στους ν εργαζόμενους συνεχίζοντας εδώ και 1,5 χρόνο να μη δίνει παροχές μη μισθολογικού κόστους.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Παράλληλα, στη Βουλή κατατέθηκε χτες Επίκαιρη Ερώτηση από τον βουλευτή του Κόμματος Λεωνίδα Στολτίδη προς τον υπουργό Εργασίας σχετικά με τις μονομερείς ενέργειες για μείωση μισθών από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Με την Ερώτηση ζητείται από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να εφαρμοστεί η υφιστάμενη ΣΣΕ, να μη μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και να επανέλθουν άμεσα τα ρεπό των εργαζομένων που έκοψε η διοίκηση του Οργανισμού αλλά και να παραταθεί η ισχύς της ΣΣΕ των εργαζομένων μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εθελοντική» εξαήμερη εργασία φέρνουν η κυβέρνηση και η διοίκηση! (2023-10-13 00:00:00.0)
Κρεσέντο αυταρχισμού εναντίον των αγώνων των εργαζομένων (2022-05-12 00:00:00.0)
Νέες προσπάθειες χτυπήματος της απεργίας σε χώρους δουλειάς (2021-06-10 00:00:00.0)
Θύματα της εγκληματικής πολιτικής του «κόστους - οφέλους» στις συγκοινωνίες (2021-04-08 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για την αθλιότητα χρυσαυγίτη οδηγού λεωφορείου (2013-04-13 00:00:00.0)
Απεργίες στον ΟΑΣΘ (1996-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ