Πέμπτη 10 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
Νέες προσπάθειες χτυπήματος της απεργίας σε χώρους δουλειάς

Την προσπάθεια της εργοδοσίας στην «Cosmote e-Value» να υπονομεύσει την απεργία στήνοντας για μια ακόμη φορά απεργοσπαστικό μηχανισμό, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση.

Οπως αναφέρει, «σε τμήμα εξυπηρέτησης πελατών στην Καλλιθέα ζήτησαν από εργαζόμενους να κάνουν υπερωρίες την Πέμπτη, μέρα απεργίας ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα, και να αλλάξουν το ρεπό τους όσοι το έχουν εκείνη τη μέρα, να δουλέψουν κανονικά, μεταφέροντάς το μέσα στο Σαββατοκύριακο. Τέτοια είναι η πρεμούρα τους να βγει η δουλειά, να πιαστούν οι στόχοι και να μην κουνηθεί φύλλο στους χώρους! Τέτοιο και το θράσος τους που τη μέρα που χιλιάδες εργαζόμενοι θα είναι στον δρόμο, υπερασπιζόμενοι το 8ωρο και τη ζωή με αξιοπρέπεια, αυτοί ζητάνε από συναδέλφους όχι μόνο να δουλέψουν αλλά να κάνουν και υπερωρίες!

Ούτε υπερωρία ούτε ρεπό! Την Πέμπτη απεργούμε! (...) Καλούμε κάθε εργαζόμενο να ξεπεράσει φόβους και δισταγμούς και να συμμετάσχει στην απεργία!».

Στον ΟΑΣΘ

Στον ΟΑΣΘ η εργοδοσία επιχειρεί να σπάσει την απεργία. Η διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε να χτυπήσει την απεργία με το προσωπικό ασφαλείας. Ετσι ανακοίνωσε ότι θα βγάλει στους δρόμους (με προσωπικό ασφαλείας) περισσότερο από το 50% του στόλου των οχημάτων, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων.

Κάτω από τις πιέσεις των εργαζομένων, το Σωματείο αναγκάστηκε να ανακοινώσει ότι θα επιτρέψει την έξοδο περίπου του 25% του στόλου και οι εργαζόμενοι προετοιμάζονται να δώσουν τη μάχη το πρωί στα αμαξοστάσια. Η ΔΑΣ ΟΑΣΘ μπαίνει μπροστάρης στη μάχη και παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 8.30 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ