Πέμπτη 10 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΚΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ
Εκτός στήριξης οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις

Αναφορά στη Βουλή από το ΚΚΕ

Να συμπεριληφθούν και οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις στο πρόγραμμα στήριξης των τουριστικών καταλυμάτων ζητά με επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος.

Στο κείμενο της επιστολής τους επισημαίνουν ότι η προϋπόθεση απασχόλησης προσωπικού για ένταξη στο πρόγραμμα στήριξης αποκλείει αυτομάτως τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών τουριστικών καταλυμάτων, αφού πρόκειται για οικογενειακές επιχειρήσεις αυτοαπασχολούμενων. Ακόμη και όσοι από αυτούς απασχολούν περιστασιακά έναν ή δύο εργαζόμενους και καταφέρουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, το ποσοστό ενίσχυσης 5% επί του τζίρου που προβλέπεται να δοθεί, αντιστοιχεί σε εξευτελιστικά ποσά για τους περισσότερους από αυτούς, αφού οι ετήσιες εισπράξεις τους είναι εξαιρετικά χαμηλές και στην ουσία παίζουν το ρόλο ενός ελάχιστου συμπληρωματικού εισοδήματος. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους, το πρόγραμμα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση θα δώσει μεγάλο κεφάλαιο κίνησης στις πολύ μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις, την ίδια ώρα που αφήνει «εκτός» τη συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων του Τουρισμού. Τέλος, ζητούν να ενισχυθούν και αυτοί με ανάλογα προγράμματα δεδομένου ότι το τελευταίο 14μηνο η πλειοψηφία τους δεν έχει επωφεληθεί από κανένα μέτρο στήριξης λόγω των προϋποθέσεων που ετίθεντο.

Την παραπάνω επιστολή κατέθεσαν ως Αναφορά στους αρμόδιους υπουργούς οι βουλευτές του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου, Ν. Καραθανασόπουλος, Λ. Στολτίδης και Μ. Συντυχάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ