Πέμπτη 10 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Δεν το βάζουν κάτω, παλεύουν για το δικαίωμα στη δουλειά

Προκλητική η στάση της Δικαιοσύνης, που τους χαρακτηρίζει «αντισυνταγματικούς»

Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου
Στις θέσεις εργασίας τους θα παραμείνουν μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη πάνω από 50 συμβασιούχοι στην καθαριότητα του υπουργείου Οικονομικών, που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη ενάντια στις απολύσεις τους, στο πλαίσιο του αγώνα που δίνουν για το δικαίωμα στη δουλειά. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν και χτες στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου ήταν προγραμματισμένη η συνέχιση της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει, καταγγέλλοντας παράλληλα τη στάση της έδρας του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, στην προχτεσινή εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων ο δικαστής καταφέρθηκε ανοιχτά εναντίον των συμβασιούχων, ενοχλήθηκε από το ...πανό τους για το δικαίωμα στη δουλειά, ενώ προεξόφλησε ότι το αποτέλεσμα της δίκης δεν θα τους δικαιώσει, επικαλούμενος τον σεβασμό του στο Σύνταγμα. «Ολοι οι συμβασιούχοι είναι αντισυνταγματικοί», ανέφερε, ενώ τους καταλόγισε ότι ...«καταστρέψατε το κράτος. Η βία των συμβασιούχων δεν θα περάσει»! Χτες, μετά την παραπάνω επίθεση και τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων και των συνηγόρων τους, η εκδίκαση της προσφυγής αναβλήθηκε για τις 28 Σεπτέμβρη και μέχρι τότε θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

Μετά τη λήξη των συμβάσεων των περίπου 140 εργαζομένων στα τέλη Μάρτη και τον αποκλεισμό της μεγάλης πλειοψηφίας τους από τις θέσεις που προκηρύχθηκαν με σχετικό διαγωνισμό, ορισμένοι εργαζόμενοι έχουν επιστρέψει στα πόστα τους με προσωρινή διαταγή των δικαστηρίων, που παρατείνουν για λίγους μήνες τις συμβάσεις. Στην ΑΑΔΕ και στα τελωνεία η προσφυγή στη Δικαιοσύνη οδήγησε σε αυτήν την παράταση, σε άλλες περιπτώσεις όμως, όπως αυτή των συμβασιούχων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η απόφαση ήταν αρνητική για τους εργαζόμενους. Με δεδομένο ότι έχουν δουλέψει για δέκα και πλέον χρόνια με το άθλιο εργασιακό καθεστώς των ολιγόμηνων συμβάσεων, έχουν ήδη αντιμετωπίσει την απόλυση ή θα βρεθούν το επόμενο διάστημα μπροστά της, οι συμβασιούχοι συνεχίζουν να προβάλουν το δίκαιο αίτημά τους στη σταθερή δουλειά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ