Πέμπτη 10 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΙΕΡΙΑ
Κοντά στους πληγέντες αγρότες κλιμάκιο του ΚΚΕ

Περιοχές της Πιερίας, που επλήγησαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση, επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΤΟ Πιερίας του ΚΚΕ μαζί με τον βουλευτή του Κόμματος Λεωνίδα Στολτίδη. Συναντήθηκε με αγρότες που υπέστησαν καταστροφές αλλά και με μέλη της διοίκησης του Αγροτικού - Κτηνοτροφικού Συλλόγου Κατερίνης «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».

Οι ζημιές αφορούν τις καλλιέργειες σε ακτινίδια, οπωροκηπευτικά, τριφύλλια, καλαμπόκια κ.ά. Οι αγρότες είναι σε απόγνωση, καθώς ορισμένοι από αυτούς υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή για τη φετινή παραγωγή.

Οι αγρότες κατήγγειλαν την καθυστέρηση στις εκτιμήσεις αφού, όπως είπαν, άρχισαν να υποβάλλουν αιτήσεις στον ΕΛΓΑ από τις 31 Μάη, προκειμένου να εκτιμηθούν άμεσα οι ζημιές τους και να αποζημιωθούν, όμως μέχρι την Παρασκευή δεν είχε εμφανιστεί κανένας αρμόδιος.

Ο Λεωνίδας Στολτίδης ενημέρωσε τους αγρότες για τις παρεμβάσεις του Κόμματος προκειμένου να στηριχθεί το εισόδημά τους με έκτακτα μέτρα, να γίνει άμεση εκτίμηση της ζημιάς και να αποζημιωθεί στο 100%. Ενημέρωση επίσης για κατάθεση κοινοβουλευτικής Ερώτησης του ΚΚΕ προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τέλος, κάλεσε τους αγρότες να ζωντανέψουν τους συλλόγους τους και να πιέσουν οργανωμένα μέσα από αυτούς, ώστε να ικανοποιηθούν τα χρόνια και δίκαια αιτήματά τους. Σημείωσε την ανάγκη να εναντιωθούν στην ΚΑΠ της ΕΕ που εφαρμόζουν διαδοχικά οι κυβερνήσεις και τους έχουν οδηγήσει σε αυξημένο κόστος παραγωγής, εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα τους, φοροληστεία στα πενιχρά εισοδήματά τους, υπέρογκα ασφάλιστρα, διαρκή κίνδυνο κατάσχεσης - πλειστηριασμού των περιουσιών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ