Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Οριακή η επάρκεια οξυγόνου, «κερασάκι στην τούρτα» των μεγάλων ελλείψεων

Περιοδεία από τον βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκη

Με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων συναντήθηκε κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Μανώλη Συντυχάκη.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων υπήρξε εκτενής ενημέρωση για την ετοιμότητα και τα μέτρα θωράκισης εν μέσω της πανδημίας, για την πορεία του εμβολιαστικού κέντρου, για το κληροδότημα Μαλλινάκη, τη νέα πτέρυγα Ψυχιατρικής κλινικής, για την κατάσταση στις ΜΕΘ, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση και ενημέρωση για σειρά προβλημάτων που παραμένουν στο μοναδικό νοσοκομείο του νομού, το οποίο μέσα από ελλείψεις σηκώνει το βάρος της κάλυψης πληθυσμού 170.000 ατόμων σε επίπεδο νομού.

Ιδιαίτερα σοβαρό είναι το ζήτημα της οριακής επάρκειας οξυγόνου, καθώς ναι μεν η μονάδα παραγωγής οξυγόνου του νοσοκομείου λειτουργεί κανονικά, όμως η παραγωγή της δεν επαρκεί για τις ανάγκες και οι ιδιώτες προμηθευτές απέσυραν τη δεξαμενή οξυγόνου που υπήρχε.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με το προσωπικό του νοσοκομείου για μια σειρά από δυσλειτουργίες που φέρνει στην επιφάνεια η υποστελέχωσή του. Χαρακτηριστικά, με βάση το οργανόγραμμα, μόνο για ιατρικό προσωπικό παραμένουν 62 κενές θέσεις, 57 κενές θέσεις σε επίπεδο ειδικευόμενων, καθώς και πολλά κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό. Σε όλα αυτά προστίθενται τα προβλήματα καθαριότητας (μία μόλις καθαρίστρια στη νυχτερινή βάρδια) και η φύλαξη της Ψυχιατρικής.

Από το κλιμάκιο του ΚΚΕ αναδείχθηκε η ανάγκη της οργανωμένης, ανυποχώρητης πάλης, από κοινού με τις λαϊκές οικογένειες, για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού. Υπογραμμίστηκε ότι η αγανάκτηση των εργαζομένων πρέπει να εκφραστεί με οργάνωση, με αγώνα και συσπείρωση στο σωματείο τους. Να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, να αγωνιστούν μαζί με όλες τις λαϊκές οικογένειες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αύξηση των ΜΕΘ, ενίσχυση της ΠΦΥ, αύξηση των δαπανών για την Υγεία, επαναλαμβανόμενα τεστ, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα, για ένα σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες.

Τέλος, ιδιαίτερα για το Νοσοκομείο Χανίων τονίστηκε από τον Μ. Συντυχάκη η ανάγκη άμεσης επίταξης της δεξαμενής οξυγόνου των ιδιωτών, ενώ εκφράστηκε η διαχρονική στήριξη του ΚΚΕ στο δίκαιο αίτημα για ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ