Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΟΕΝΓΕ
Εκρηκτική η κατάσταση στην Παθολογική του ΓΝ Πτολεμαΐδας

Τη καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα Υγειονομικών Κοζάνης ανέδειξε η ΟΕΝΓΕ σχετικά με την υποστελέχωση της Παθολογικής κλινικής του ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο», με επιστολή της προς το υπουργείο Υγείας, τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ και άλλους φορείς.

Στην καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα, που υπογράφεται από τους γιατρούς της Παθολογικής πέραν του διευθυντή της, αναφέρεται ότι η κατάσταση της συγκεκριμένης κλινικής είναι εκρηκτική, καθώς παραμένει τραγικά υποστελεχωμένη, με καλυμμένες μόλις 2 από τις 5 οργανικές θέσεις. Την ίδια ώρα, αν και το «Μποδοσάκειο» έχει οριστεί εκ νέου ως νοσοκομείο αναφοράς για Covid περιστατικά, δεν διαθέτει λοιμωξιολόγο.

Οι μόλις 4 ειδικευμένοι γιατροί (2 μόνιμοι παθολόγοι, 1 επικουρικός και 1 πνευμονολόγος) και οι 4 ειδικευόμενοι αντιστοιχούν σε 96 κλίνες (72 κλίνες Covid-19 και 24 κλίνες non Covid-19) και ταυτόχρονα είναι επιφορτισμένοι με το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, αλλά και με την εκτίμηση των ασθενών που νοσηλεύονται στις άλλες κλινικές του νοσοκομείου.

Ολο αυτό το διάστημα οι παθολόγοι του νοσοκομείου έκαναν αγωνιώδεις εκκλήσεις, αλλά - όπως καταγγέλλουν - τα δεκάδες έγγραφα προς τη διοίκηση του νοσοκομείου ποτέ δεν απαντήθηκαν, ούτε έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες ενέργειες ουσιαστικής ενίσχυσης της Παθολογικής κλινικής του «Μποδοσάκειου» Νοσοκομείου.

«Οι συνάδελφοι αγόγγυστα όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες περιέθαλψαν δεκάδες ασθενείς, όχι μόνο από την Εορδαία αλλά και από όμορες και μη περιοχές, όπως η Καστοριά, η Φλώρινα, το Αμύνταιο, η Κοζάνη, τα Γρεβενά, τα Γιαννιτσά, οι Σέρρες. Πλέον έχουν φτάσει στα όρια της σωματικής και πνευματικής εξουθένωσης και επισημαίνουν ότι αν δεν δοθεί άμεσα λύση στα κατεπείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παθολογική κλινική, ελλοχεύουν κίνδυνοι για την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών», σημειώνει η ΟΕΝΓΕ και καλεί τη διοίκηση του «Μποδοσάκειου», τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα και με κατεπείγουσες διαδικασίες να ενισχυθεί με γιατρούς και νοσηλευτές η Παθολογική κλινική του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ