Παρασκευή 18 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ο ευαίσθητος κος «συμπατριώτης» μας

Ανησύχησε, φαίνεται, πολύ ο εντιμότατος και ευαισθητότατος πρώην συμπατριώτης μας κος Τάδε και νυν Αμερικανάκι με τα όλα του, που έβαλε το χέρι βαθιά στην τσέπη και τα 'σκασε στην «Ουάσιγκτον Τάιμς» για να καταγγείλει γεμάτος αγανάκτηση και θυμό: «Πως όταν ένα κράτος επιτρέπει σε τρομοκράτες να δρουν ελεύθερα μέσα στα σύνορά του, αυτό το κράτος υποθάλπει την τρομοκρατία και αυτό το κράτος είναι η Ελλάδα».

...Κατόπιν τούτου, εγώ ο ευαίσθητος και τίμιος Αμερικανός πολίτης, αφαιρώ από πάνω μου οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί ελληνικόν (πατρίδα, ιστορία, παραδόσεις), μετά βδελυγμίας καταδικάζω μία τέτοια ελεεινή χώρα και δηλώνω πως ουδεμία σχέση θέλω να έχω μαζί της.

Αυτά, βέβαια, δεν τα είπε ο αγαπητός μας εντιμότατος και ευαισθητότατος πρώην συμπατριώτης μας - που εγώ και πολλοί άλλοι από μας αμφιβάλλουμε κατά πόσον είναι εντιμότατος, ευαισθητότατος και συμπατριώτης - αλλά, δε βαριέσαι, το παίρνουμε σαν δεδομένο (φαίνεται πως και στην Αμερική είσαι ό,τι δηλώσεις), αλλά σίγουρα το εννοούσε, μια και ο άνθρωπος καταξοδεύτηκε και προσέτρεξε σ' ένα τόσο έγκυρο φύλλο που μόνο «αγάπη» τρέφει για το Ελληνικόν Εθνος, όπως η «Ουάσιγκτον Τάιμς».

Τι λες άνθρωπέ μου - να του πει κανείς - επικοινωνείς με τον εαυτό σου και τους γύρω σου; Αλλά τι να επικοινωνήσεις, εσύ και οι άλλοι ό,τι κουτόχορτο σου δίνουν το μασάς σαν βόδι.

Μιλάνε ποτέ για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου; (Αλλά πού να ξέρεις εσύ από τέτοια. Ο όγκος των πιάτων που έπλενε ο παππούλης σου στο Σικάγο ήταν τόσο μεγάλος, που δεν του επέτρεπε να σου δώσει τη σωστή ανατροφή).

Σας κρατάνε στο σκοτάδι, εσένα και τους υπόλοιπους εκεί κάτω, δεν έχετε κανενός είδους ενημέρωση και πληροφορία. Αφιόνι σας δίνουν, ποπ κορν, κέτσαπ, κόκα κόλα και σαπουνόπερες, να μαστουρώνετε, να μη βλέπετε δυο μέτρα παρακάτω και να το βουλώνετε.

Η χώρα αυτή που πατάς και ζεις, η χώρα αυτή δημιουργεί, τρέφει, υποθάλπει, παράγει και αναπαράγει την τρομοκρατία, μέσα από τα ίδια της τα σπλάχνα και μετά την πληρώνουν οι λαοί όλου του κόσμου. Αραγε - αναρωτιέμαι - βρέθηκε κανένα άγιο στόμα να σας μιλήσει για το Ιράκ, το Κόσσοβο, τη Σερβία, το Αφγανιστάν κι άλλες χώρες, να σας πουν τι εστί βερίκοκο;

Η χώρα του Ντίλιγκερ, του Λάκι Λουτσιάνο, του Αλ Καπόνε και του κάθε νονού του εγκλήματος, όπου η μαφία και ο γκανγκστερισμός ήταν - και είναι - κράτος εν κράτει.

Η χώρα της Αγριας Δύσης, όπου επικρατεί το δίκιο του πιστολέρο με το λάσο, της «Κου Κλουξ Κλαν», του Μακάρθι και της κάθε ληστοσυμμορίας!

Ε... μην τρελαθούμε κιόλας. Θα μας βγεις τώρα εσύ, χωρίς τσίπα και ντροπή - παραμονή που έφτανε ο Ελληνας πρωθυπουργός - να δυσανασχετήσεις - για κοίτα εκεί μια σύμπτωση! - και να μπουρδολογήσεις πως, τάχα, η Ελλάδα καλύπτει τους τρομοκράτες και την τρομοκρατία, εννοώντας προφανώς σαν τρομοκράτες τα κινήματα και τους αγώνες του εργαζόμενου λαού για τα δικαιώματά του; Ε, μη μας πουλάτε τώρα και μαθήματα δημοκρατίας...!

ΥΓ: Και, στο κάτω κάτω, μην είσαι κι αχάριστος κε Τάδε, σας δώσαμε και 500.000 δολ. από το υστέρημα του ελληνικού λαού για το εκκλησάκι του Αγίου Νικόλα..! Αμ, πώς!


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ