Παρασκευή 18 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ
Αναζητώντας δεκανίκια...

Επιβεβαίωση της κυβερνητικής πολιτικής και των πρωτοβουλιών που ο ίδιος έχει πάρει, ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, επιδιώκει ο Κ. Λαλιώτης, αξιοποιώντας τις απαντήσεις που δόθηκαν σε γενικόλογα ερωτήματα συγκεκριμένης δημοσκόπησης, κατά παραγγελία του ΠΑΣΟΚ, την οποία παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κήρυξε εκστρατεία για «μία κοινή μεγάλη πορεία και σύμπλευση» με πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις και κινήσεις πολιτών και ιδιαίτερα με τα κόμματα της Αριστεράς, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στις κάλπες.

Ο Κ. Λαλιώτης παρουσίασε την εξαμηνιαία έρευνα «Τάσεις» της MRB για το Δεκέμβρη, που αφορά το λεγόμενο διάλογο του ΠΑΣΟΚ με κοινωνικούς φορείς, κόμματα της Αριστεράς και το Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών. Παρουσιάζοντας τα στοιχεία της έρευνας, διαπίστωσε ότι «η μεγάλη πλειοψηφία, η οποία διαπερνά όλες τις πολιτικές δυνάμεις, βλέπει θετικά το διάλογο και τον χαιρετίζει». Προανήγγειλε, δε, κλιμάκωση της πρωτοβουλίας, σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο και μάλιστα... «χωρίς προκαταλήψεις και μικρομεγαλισμούς».

Κλίνοντας σε όλες τις πτώσεις τις λέξεις «διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς» και συνεργασία «ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων της Αριστεράς», διακήρυξε ότι «έχει έρθει η ώρα, ο διάλογος να αποκτήσει αξία και περιεχόμενο», με στόχο «να συγκροτηθεί ένα πλειοψηφικό, πολυκομματικό ρεύμα της Κεντροαριστεράς». Παραδέχτηκε επίσης ότι υπάρχει, μέσα στη δίνη των τελευταίων δεκαπέντε ετών, μία ...αρνητική κληρονομιά από λάθη του ΠΑΣΟΚ και ότι είναι αναγκαίο να ξεπεραστούν ορισμένα «φοβικά και αλαζονικά σύνδρομα» του παρελθόντος. Για να σημειώσει συμπερασματικά ότι «οι πρωτοβουλίες του κόμματος πρέπει να είναι, κάθε φορά και σε κάθε επίπεδο, αξιόπιστες και συνεχείς, τόσο προς τις ηγεσίες, όσο και ως προς τη βάση των κομμάτων του ΣΥΝ, του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ και του ΚΕΠ».

Οσον αφορά το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου και καθιέρωσης της απλής αναλογικής στις προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, είπε ότι το εκλογικό σύστημα θα μείνει το ίδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ