Παρασκευή 18 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι ευαίσθητοι ... ΠΑΣΟΚοι!

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ αυτοί είναι η «κοινωνικά ευαίσθητη» και η «προοδευτική» και κατά κάποιους η «αριστερή» πλευρά του ΠΑΣΟΚ; Οχι, για να ξέρουμε, δηλαδή, για τι μιλάμε!

Για τους υφυπουργούς Μεταφορών και Εργασίας μιλάμε, κ.κ. Σπύρο Βούγια και Ροβέρτο Σπυρόπουλο, που έδωσαν «ρέστα» κοινωνικής ευαισθησίας χτες στη Βουλή.

Τον πρώτο (πρώην στέλεχος του ΣΥΝ) τον ρώτησε το ΚΚΕ, γιατί αυξήθηκε κατά 50% το εισιτήριο στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης και μόνο που δε σήκωσε το φρύδι, απορώντας για την ερώτηση. «Μα είναι ποσό τώρα 50 δραχμές αύξηση;» αναρωτήθηκε κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια.

Κι όμως, υφυπουργέ μου, τι να κάνουμε, υπάρχουν και άνθρωποι που τις μετράνε τις 5.000 δραχμές το μήνα (ή 14,67 ευρώ) ιδίως όταν παίρνουν σύνταξη 100.000 και 150.000 δραχμές ή τον κατώτερο μισθό!

Ο δεύτερος, πρώην συνδικαλιστικό στέλεχος, όταν του ζητήθηκε να πει ναι στο αίτημα των συνταξιούχων για επίδομα θέρμανσης 100.000 δραχμών ανακάλυψε ότι «δεν έχουν καθηλωθεί οι συντάξεις» και τέλος πάντων δεν καταλαβαίνει το αίτημα!

Τι να πει κανείς! Υποθέτουμε, θα χαίρεται ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης, για τα ανοίγματα που έχει κάνει το κόμμα του προς τις «προοδευτικές δυνάμεις».

Α, ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΙΞΑΜΕ, αυτή η δήλωση του Λαλιώτη περί ξεπεράσματος της «δυσπιστίας ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις» είναι μάλλον ξεπερασμένη.

Οποιος θέλει να λέγεται στοιχειωδώς προοδευτικός δεν έχει καμιά «δυσπιστία» απέναντι στην πολιτική, στις προθέσεις και στους στόχους αυτής της κυβέρνησης. Είναι απόλυτα βεβαίως και περί τινος πρόκειται και πού το πάνε.

Οταν, μάλιστα, αυτές οι δηλώσεις γίνονται σε περίοδο κατάρτισης ψηφοδελτίων για τις δημοτικές εκλογές τότε μάλλον μπορεί να μιλά κανείς για αποδέκτες μειωμένης αντίληψης, εκτός πια αν κάποιοι δε θέλουν να καταλάβουν τι γίνεται...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ