Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνεχίζεται η εξάπλωση, σε εξέλιξη με προβλήματα οι εμβολιασμοί

Οι ΗΠΑ μετρούν πάνω από 510.000 θανάτους

Ξεπερνούν τα 112,3 εκατ. τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS - CoV - 2 ενώ οι επίσημα καταγεγραμμένοι θάνατοι ανέρχονται σε πάνω από 2,487 εκατ.

Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ με μεγάλη διαφορά, καθώς τα κρούσματα ξεπερνούν τα 28,8 εκατ. και οι θάνατοι τις 510.000, καταγράφοντας το 19% των θανάτων από Covid-19 παγκοσμίως, την ώρα που ο πληθυσμός τους δεν ξεπερνά το 4% του παγκόσμιου. Σε μια προσπάθεια να ρίξει το ανάθεμα στη διαχείριση της προηγούμενης κυβέρνησης του Ντ. Τραμπ για να κρυφτεί η βαθύτερη αιτία της πλήρους κατάρρευσης του εμπορευματοποιημένου συστήματος Υγείας, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έστησε τη Δευτέρα ένα σόου, στη μνήμη δήθεν των 500.000 νεκρών, όπου έβγαλε ένα δακρύβρεχτο διάγγελμα υποσχόμενος ...«καλύτερες μέρες».

Στο μεταξύ, δημοσιεύματα που επικαλούνται πηγές στην ΕΕ αναφέρουν ότι η βρετανο-σουηδική «AstraZeneca» φαίνεται να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην παράδοση, με βάση την προαγορά 180 εκατ. δόσεων, έως το καλοκαίρι (γίνεται λόγος για λιγότερα και από τα μισά), ενώ μέρος των συμβολαίων που έγιναν γνωστά δείχνουν ότι δεν υπάρχει ρητή δέσμευση αλλά διατύπωση ότι «θα καταβάλει τις "καλύτερες εύλογες προσπάθειές της"». Ετσι είναι φανερό ότι και αυτός ο μονοπωλιακός όμιλος, όπως συμβαίνει και με άλλους με βάση τα σχέδια για την κερδοφορία τους στην παγκόσμια αγορά, μπορεί να ρίξει εντελώς έξω τις «αισιόδοξες» προβλέψεις των αστικών κυβερνήσεων και των αξιωματούχων της ΕΕ για επίτευξη σημαντικής ανοσίας στον πληθυσμό σε αυτό το διάστημα.

Στο μεταξύ, η Ουγγαρία θα γίνει σήμερα η πρώτη χώρα της ΕΕ που ξεκινά την ανοσοποίηση των πολιτών της με το εμβόλιο της κινεζικής εταιρείας «Sinopharm». Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε το Γενάρη ότι κατέληξε σε συμφωνία για την αγορά 5 εκατ. δόσεων του εμβολίου της «Sinopharm». Οι πρώτες 550.000 δόσεις έφθασαν στη Βουδαπέστη την περασμένη βδομάδα.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ουγγαρίας περιλαμβάνει επίσης τα εμβόλια των «Pfizer» - «BioNTech», της «Moderna», της «AstraZeneca» και το ρωσικό «Sputnik V». Χάρη στο κινεζικό εμβόλιο «εντός μίας εβδομάδας, ο αριθμός όσων έχουν εμβολιαστεί μπορεί να αυξηθεί σε πάνω από 800.000», δήλωσε ο αρμόδιος για τους εμβολιασμούς.

Το Κιργιστάν ενέκρινε για επείγουσα χρήση το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik V» και έγινε η 32η χώρα που το εγκρίνει, ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Αμεσων Επενδύσεων (RDIF).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ