Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Καλπάζει ο ιός σε κλειστές δομές και φυλακές

Η κυβέρνηση εδώ κι έναν χρόνο αρνείται να πάρει μέτρα πρόληψης και να ενημερώσει

To έγκλημα που εκτυλίσσεται και στις κλειστές δομές φροντίδας ηλικιωμένων, σε ιδιωτικές κλινικές και φυλακές με την υπογραφή της κυβέρνησης, που εδώ και έναν χρόνο δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο πρόληψης, θωράκισης και ελέγχου, ενώ αρνείται να δώσει και πλήρη στοιχεία, αναδεικνύουν οι χτεσινές ειδήσεις για δεκάδες κρούσματα σε εργαζόμενους, τρόφιμους, φυλακισμένους, δεκάδες διακομιδές σε νοσοκομεία.

Στο Περιστέρι, άλλη μια Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων μετατράπηκε σε εστία διασποράς, μετρώντας πάνω από 30 κρούσματα Covid-19 σε τρόφιμους και εργαζόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ηλικιωμένοι και οι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου «Pfizer» και περίπου 20 ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αττικής.

Σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Γέρακα, μέχρι χτες το βράδυ 7 ηλικιωμένοι από τους 42 βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Στον Πειραιά, παρά τις προσπάθειες συγκάλυψης των προηγούμενων ημερών, υπολογίζονται σε πάνω από 70 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε εργαζόμενους και τρόφιμους σε ιδιωτική κλινική και μέχρι χτες πάνω από 10 άνθρωποι είχαν διακομιστεί σε νοσοκομεία του λεκανοπεδίου.

Συρροή κρουσμάτων σε ασθενείς καταγράφηκε και στο «Θεραπευτήριο Αθηνών» στην Κυψέλη, οι οποίοι έχουν διακομιστεί στο «Ελπίς».

Πάνω από 15 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και σε ίδρυμα στην Πάτρα, το οποίο φιλοξενεί παιδιά κι ενήλικες με χρόνια προβλήματα, και σύμφωνα με πληροφορίες «μόνο μια πόρτα χωρίζει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τους υπόλοιπους, κι ακόμη δεν έχει γίνει μοριακός έλεγχος σε όλο το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους».

Δεκάδες είναι πλέον και τα κρούσματα στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, χτες είχαν ξεπεράσει τα 50, ενώ δύο από τους κρατούμενους νοσηλεύτηκαν στο ΠΓΝΠ.

Θυμίζουμε πως «τον αυξημένο κίνδυνο εκτεταμένης διασποράς του κορονοϊού στις ιδιωτικές κλινικές και τα γηροκομεία», με την προστασία των χώρων να βρίσκεται αποκλειστικά στην «ευχέρεια» των διευθύνσεων, με παντελή έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών από το κράτος, έχει επισημάνει έγκαιρα το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην ιδιωτική Υγεία. Χτες αργά το βράδυ, στον απόηχο των παραπάνω ειδήσεων το Σωματείο προχώρησε σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ