Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΓΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Εστία υπερμετάδοσης με γνωστούς ενόχους

15 θετικά κρούσματα, 48χρονη νοσηλεύτρια διασωληνωμένη

Σε εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού, σε μια μάλιστα επιβαρυμένη επιδημιολογικά περιοχή, έχει μετατρέψει το Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στα Γιάννενα η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, με τις εκπτώσεις στην ιχνηλάτηση, τα υγειονομικά πρωτόκολλα - λάστιχο, την άρνηση για μαζικές προσλήψεις να θέτουν για πολλοστή φορά σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία υγειονομικών και ασθενών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών» ΓΝ «Χατζηκώστα», οι εστίες διασποράς σε Ορθοπαιδική, Νεφρολογική, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και Χειρουργική κλινική τις τελευταίες βδομάδες είχαν ως αποτέλεσμα 15 θετικά κρούσματα σε υγειονομικό προσωπικό, ασθενείς και συνοδούς. Ενώ νόσησε 48χρονη νοσηλεύτρια η οποία βρίσκεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ Covid εδώ και μια βδομάδα. Αποκορύφωμα η διασπορά στη Χειρουργική κλινική, όπου βρέθηκαν διαδοχικά θετικοί 6 νοσηλευτές, 2 γιατροί και 2 τουλάχιστον ασθενείς, ενώ σε καραντίνα μπήκαν καθυστερημένα 4 γιατροί, 15 νοσηλευτές της κλινικής, του χειρουργείου και 5 αναισθησιολόγοι.

Στην ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση» καταγγέλλει περιστατικά, όπως αυτό ασθενούς «που μεταφέρθηκε αρχές Φλεβάρη στο χειρουργείο και μετά στη Χειρουργική κλινική για επείγον πρόβλημα, ξαναγυρίζει στην κλινική του, όπου ο συνοδός του και ο ίδιος βγαίνουν θετικοί» και αντί η ιχνηλάτηση να ξεκινήσει από τη Χειρουργική κλινική, αυτή παρακάμπτεται, μοριακά και rapid tests διενεργούνται μόνο μετά την αντίδραση του προσωπικού, για να αποδειχτεί η συρροή κρουσμάτων.

Ακόμη, γιατρός που διαγνώσθηκε θετικός αφέθηκε να εφημερεύσει ως χειρουργός μέχρι το μεσημέρι και αφού είχε εξετάσει περιστατικά, ειδοποιήθηκε να πάει για καραντίνα σπίτι του. Σύμφωνα με την «Αγωνιστική Συσπείρωση», πλήθος συναδέλφων καταγγέλλει παρόμοια περιστατικά που αναπαράγουν μέχρι και σήμερα τη συρροή κρουσμάτων. Μάλιστα η διοίκηση απέρριψε τα αιτήματα για αναστολή της λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων και απολυμάνσεις της κλινικής.

Παράλληλα η «Αγωνιστική Συσπείρωση» απαντά και σε όσους επιχειρούν να αποδώσουν ευθύνες στην «άρνηση του προσωπικού να εμβολιαστεί», με στόχο να αποσιωπηθούν οι σοβαρές κρατικές ευθύνες, τονίζοντας ότι οι εμβολιασμοί είναι στο 70% στους γιατρούς και 60% στους νοσηλευτές, και θα ήταν υψηλότερα εάν στην πρώτη φάση η διοίκηση είχε φροντίσει να απαντήσει με επίσημη ενημέρωση στα ερωτήματα που προκάλεσαν δισταγμούς. Επισημαίνει ότι με βάση τα επιστημονικά δεδομένα ο εμβολιασμός αποτρέπει τη βαριά νόσηση, όμως ούτε αποκλείει την προσβολή από τον ιό ούτε και τη μετάδοσή του.

Τονίζει επίσης πως η μη λογοδοσία σε ό,τι αφορά τη διασπορά του ιού στην κοινότητα αποσκοπεί στην απόκρυψη των κυβερνητικών και εργοδοτικών ευθυνών, υπογραμμίζοντας ότι οι υγειονομικοί θα συνεχίσουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες, όμως δεν θα σταματήσουν να αποκαλύπτουν τις κρατικές και κυβερνητικές ευθύνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ