Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Η γερμανική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία απήγγειλε σε βάρος ενός Γερμανού πολίτη κατηγορίες για κατασκοπεία. Φέρεται να διαβίβασε το 2017 σχέδια του κτιρίου της Μπούντεσταγκ στις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας φέρεται να έχουν κατασκοπεύσει το γερμανικό Κοινοβούλιο. Το 2016 οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα συστήματα υπολογιστών της Μπούντεσταγκ είχαν δεχθεί επίθεση από Ρώσους χάκερ το προηγούμενο έτος.

ΛΙΣΑΒΟΝΑ - ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητα του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, για δεύτερη θητεία στο αξίωμα. Η πρώτη εκπνέει στο τέλος Δεκέμβρη 2021.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Τζιχαντιστές της «Μπόκο Χαράμ» σκότωσαν εν ψυχρώ άλλους 36 ανθρώπους σε επιθέσεις εναντίον χωριών στη βόρεια Νιγηρία, την Τετάρτη, μία μέρα μετά τον βομβαρδισμό με όλμους της πόλης Μαϊντουγκούρι. Οι δράστες των επιθέσεων έκαψαν σπίτια και εκδίωξαν εκατοντάδες χωρικούς. Οι νέες σφαγές καταγράφονται ενώ δεν έχει συμπληρωθεί ούτε ένας μήνας αφότου ο Πρόεδρος Μουχαμαντού Μπουχάρι αντικατέστησε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έπειτα από χρόνια, εν μέσω επιδείνωσης της βίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ