Τετάρτη 3 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανησυχία για συρροές κρουσμάτων σε γηροκομείο

Ανησυχία προκαλεί η παρουσία θετικών κρουσμάτων σε ηλικιωμένους τρόφιμους του «Χαρίσειου» γηροκομείου Θεσσαλονίκης. Μέχρι και χτες είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 5 θετικά κρούσματα από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Εξέλιξη που γεννά ερωτήματα για το πώς προχωρά η διαδικασία των εμβολιασμών στις κλειστές δομές φροντίδας ηλικιωμένων.

Αρχικά, την Κυριακή ένας 83χρονος τρόφιμος εμφάνισε συμπτώματα και, στον έλεγχο που ακολούθησε, διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Στη συνέχεια διαγνώστηκαν θετικοί άλλοι 4 ηλικιωμένοι. Μία γυναίκα από τους πέντε φιλοξενούμενους είχε εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου. Οι άλλοι τέσσερις ήταν νέες εισαγωγές και πριν από την είσοδό τους στο ίδρυμα είχαν κάνει rapid test που είχε βγει αρνητικό, όμως σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχαν κάνει το εμβόλιο.

Στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην Ανω Τούμπα διαμένουν περίπου 100 ηλικιωμένοι, ενώ απασχολούνται περίπου 40 εργαζόμενοι.

Και σήμερα Τετάρτη, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο γηροκομείο για τη διενέργεια μοριακών τεστ σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ