Τετάρτη 3 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Νοσοκομεία στα όρια της ασφυξίας και η κυβέρνηση «παίζει» με ... κωδικούς

Eurokinissi

Την ώρα που τα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται στα όρια της ασφυξίας και παραμένουν αθωράκιστα έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, χτες πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στελεχών της κυβέρνησης για να αποφασίσουν ...αλλαγές στον κωδικό «6» για τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο! Ούτε κουβέντα βέβαια για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, κι ας πλησιάζει μέρα με τη μέρα στο 100% η πληρότητα στις ΜΕΘ... Και το χειρότερο; Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, και με τα χτεσινά μέτρα, συνεχίζει να κρατά στο κάδρο το θέμα της ατομικής ευθύνης, όπως και τα μπαλώματα στο σύστημα Υγείας...

Πιο συγκεκριμένα, στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού. Επίσης «εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση», με πληροφορίες να κατατείνουν στο ότι βλέπουν μέτρα όπως μετατροπή του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ αποκλειστικά σε non Covid δομή, ώστε να αδειάσουν κλίνες στο ΕΣΥ για τη νοσηλεία περιστατικών Covid. Παραπέρα, «συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού», με κυβερνητικές πηγές να μιλούν για «έξυπνα μέτρα», κατά βάση νέα περιοριστικά στις μετακινήσεις, όπως αποστολή μόνο ενός sms ανά 24ωρο, απαγόρευση μετακίνησης με κωδικό «6» (για γυμναστική) εκτός των ορίων δήμου κατοικίας, δυνατότητα για ψώνια μόνο μέσα σε ένα τρίωρο κ.λπ.

Σήμερα το πρωί συγκαλείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα, με μια σειρά πηγές να παρουσιάζουν ως βέβαιη την παράταση των απαγορεύσεων τουλάχιστον για την Αττική για άλλη μια βδομάδα, ενώ μεγάλος προβληματισμός υπάρχει και για τη Θεσσαλονίκη. Το σχέδιο «περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ», ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, θα παρουσιαστεί σήμερα το απόγευμα στην τακτική ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια.

Αργότερα χτες, το απόγευμα, ο Κυρ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Σωτηρία». Με αφορμή τη νέα μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και κυρίως με τη διασπορά εκτός ελέγχου σε χώρους δουλειάς, που δεν τολμά να αγγίξει προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, επέμεινε ότι «αυτό που βλέπουμε τώρα και πρέπει να εξηγήσουμε και στους πολίτες είναι ότι τα καινούργια στελέχη του ιού - οι μεταλλάξεις, οι λεγόμενες βρετανικές μεταλλάξεις - κάνουν τον ιό πιο μεταδοτικό».

Ο πρωθυπουργός αρκέστηκε σε αυτά και δεν είπε λέξη για τις 8 Πνευμονολογικές κλινικές του νοσοκομείου που έχουν κλείσει από τον περασμένο Οκτώβρη, για να φαίνεται στο μέτρημα ότι «άνοιξαν νέες» κλίνες Covid. Σε καθεμιά από τις κλινικές αυτές νοσηλεύονταν κάθε χειμώνα τουλάχιστον 250 ασθενείς. Φέτος όλοι αυτοί οι ασθενείς πού πήγαν; Σε τι κατάσταση βρίσκονται; Από ποιον παρακολουθούνται; Κουβέντα δεν είπε επίσης ο πρωθυπουργός για το 50% του προσωπικού που είναι συμβασιούχοι και αναμένουν την απόλυσή τους τους επόμενους μήνες. Ούτε για τις κλίνες που αυξήθηκαν όπως - όπως, χωρίς το αναγκαίο προσωπικό και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Και ενώ οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με το σταγονόμετρο και το πολύτιμο εμβόλιο γίνεται βορά στα κέρδη και τους ανταγωνισμούς κρατών και φαρμακοβιομηχανιών, ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε την εκτίμηση ότι «από τον Απρίλιο η διαθεσιμότητα των εμβολίων θα αυξηθεί σημαντικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ