Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ
Αντικείμενο προεκλογικής υποκρισίας

Ανέξοδη  «επίθεση» φιλίας από την κυβέρνηση σε ημερίδα για τους μετανάστες

Για την «κοινωνική ευαισθησία» της κυβέρνησης στο θέμα των αλλοδαπών στην Ελλάδα, προσπάθησε να πείσει ο υπουργός Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου, σε χτεσινή σχετική ημερίδα , την οποία διοργάνωσαν οι εφημερίδες «Αθενς Νιουζ» (Λαμπράκης) και «Κούριερ Ατένσκι» (της πολωνικής ομογένειας).

Ο υπουργός Εργασίας «βγήκε από τα αριστερά», λέγοντας μόνο καλά λόγια για τους αλλοδαπούς, απέφυγε, όμως, να επαναλάβει κάτι που συχνά επικαλείται τελευταία, ότι δηλαδή οι αλλοδαποί φταίνε, μεταξύ άλλων, για το μέγεθος της ανεργίας στη χώρα μας!

Σύμφωνα με όσα είπε, μόνο 100 χιλ. αλλοδαποί έχουν πάρει «πράσινη κάρτα», από τους 220 χιλ. που έκαναν αίτηση και τους 380 χιλ. που καταγράφτηκαν συνολικά! Ωστόσο, προσπάθησε να καταρρίψει και τα δικά του στοιχεία, υπερηφανευόμενος για την κυβερνητική πολιτική και το «εγχείρημα» της νομιμοποίησης, που άφησε την πλειοψηφία των αλλοδαπών στην Ελλάδα, παράνομους!

Η πολιτική αυτή απαιτεί σήμερα από τους αλλοδαπούς να μαζέψουν 150 ένσημα, ώστε να ανανεώσουν την «πράσινη κάρτα», όταν με ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης δεν ελέγχονται οι εργοδότες που απασχολούν τους εργαζόμενους χωρίς ασφάλιση. Ο υπουργός, συνεχίζοντας την προεκλογική διαφήμιση, υποστήριξε ότι με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών θα δοθεί δεύτερη ευκαιρία στους αλλοδαπούς, που δεν έχουν πάρει «πράσινη κάρτα». Κάτι, όμως, που δεν αναφέρεται σε καμία διάταξη του νομοσχεδίου, όπως δεν αναφέρεται και το αν θα μπορούν να λάβουν πολιτική ιθαγένεια. Υποστήριξε, ωστόσο, ότι θα προωθηθεί η χορήγηση πολιτικής ιθαγένειας σε συγκεκριμένες κατηγορίες αλλοδαπών.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Γ. Φελώνης, κατήγγειλε ότι οι περισσότεροι αλλοδαποί στην Ελλάδα είναι παράνομοι επειδή συμφέρει τους εργοδότες και τόνισε ότι είναι αδύνατον να συμπληρώσουν 150 ένσημα, όταν Ελληνες επιδοτούνται, επειδή δεν μπορούν να μαζέψουν 100. ΟΑ. Φραγκόπουλος, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, τόνισε ότι το 58% των αλλοδαπών που κατεγράφησαν δεν έχουν δηλώσει επάγγελμα, το 23% είναι ανειδίκευτοι εργάτες και μόλις το 7% δήλωσαν εξειδικευμένοι τεχνίτες. Ο Β. Καρύδης από το ΙΣΤΑΜΕ, καθηγητής Εγκληματολογίας, τόνισε ότι η κυβέρνηση την αποτυχία της καταγραφής τη «συνέχισε» με αστυνομική καταστολή και επισήμανε ότι τα εγκλήματα των αλλοδαπών αντιστοιχούν μόνο στο 20% του συνόλου στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ