Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
Υπόθεση όλων η προστασία της!

Κινητοποιήσεις των εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης την Κυριακή στο «Μασούτης»

Με ανθρώπινη «αλυσίδα» συνδικαλιστών - εργαζόμενων έξω από το κατάστημα «Μασούτης» στην Περαία Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ίδιο χώρο, αύριο Κυριακή, 6 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, που προωθούν οι αποφάσεις του νομάρχη Κ. Παπαδόπουλου και εξυπηρετούν τα συμφέροντα λίγων πολυκαταστηματαρχών.

Στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των εμποροϋπαλλήλων, προβλήματα απολύσεων, χαμηλών μισθών, απάνθρωπο ωράριο - ωρομίσθιο, ήρθε τελευταία να προστεθεί και το πρόβλημα της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας που σ' αυτήν αποβλέπουν οι πρόσφατες αποφάσεις του νομάρχη, σε σχέση με τα καταστήματα «Virgin» και τα πολυκαταστήματα στις «τουριστικές» περιοχές Περαίας, Μηχανιώνας κλπ.

Οι αποφάσεις του νομάρχη πάρθηκαν κάτω από την πίεση των μεγάλων ιδιοκτητών πολυκαταστημάτων. «Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας», υπογραμμίζει ανακοίνωση της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, «είναι ευθυγραμμισμένη με τις επιταγές και τα συμφέροντα των πολυεθνικών, που εισβάλλουν στην ελληνική αγορά, με στόχο να τη μονοπωλήσουν, βασιζόμενες σε διευρυμένο ωράριο, αθέμιτο ανταγωνισμό και καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας».

Να σημειωθεί ότι η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ανάμεσα στα άλλα, παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας και καταργεί τους νόμους 1162/97 και 2224/94. Καταπατεί το θεσμοθετημένο 40ωρο - πενθήμερο των εργαζομένων, καταργεί βασικά εργασιακά τους δικαιώματα. Αυξάνει δραματικά και απάνθρωπα τις ώρες των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών.

Για όλους αυτούς τους λόγους η ΕΕΘ καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Κυριακής, όλους τους εργαζόμενους, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής, για να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων και του λαού το δικαίωμα της Κυριακάτικης αργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ