Τετάρτη 3 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
«Πινγκ πονγκ» ευθυνών και στο Τέξας...

Κατηγορίες σε σχέση με τις ευθύνες και τις αρμοδιότητες για τα μέτρα μόνωσης και προστασίας των δικτύων φυσικών αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας και ύδρευσης από δριμύ ψύχος ανταλλάσσουν ανώτεροι πολιτειακοί παράγοντες του Τέξας και η επικεφαλής της Επιτροπής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (PUC), Ντεάν Ουόκερ, που υπέβαλε χτες την παραίτησή της.

Πίσω από το «πινγκ πονγκ» ευθυνών - που το είδαμε πρόσφατα και στην Ελλάδα, με τη «Μήδεια» - βρίσκεται και στις ΗΠΑ η πολιτική «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, ο πραγματικός ένοχος για τους 50 νεκρούς από το ψύχος και τα εκατομμύρια νοικοκυριά που πρόσφατα έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό εν μέσω χιονοθύελλας και πολικών θερμοκρασιών.

Η Ουόκερ παραιτήθηκε μετά από αίτημα του αναπληρωτή κυβερνήτη του Τέξας, Νταν Πάτρικ. Ο Πάτρικ ισχυρίστηκε ότι ένα 24ωρο πριν από το ξέσπασμα της κακοκαιρίας η Ουόκερ και άλλοι αρμόδιοι φορείς τον είχαν καθησυχάσει ψευδώς πως όλες οι υποδομές Ενέργειας και υπηρεσιών κοινής ωφελείας ήταν έτοιμες. Η δε Ουόκερ σε επιστολή που δημοσιοποίησε ομολογεί ότι απέτυχε να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικτύων κρίσιμων υπηρεσιών, στη συνέχεια όμως καταγγέλλει ως συναρμόδιους, που πρέπει να πάρουν την ευθύνη τους, την Πολιτειακή Βουλή, το Συμβούλιο Αξιοπιστίας Ηλεκτρικού Ρεύματος Τέξας (ERCOT), τις δημοτικές υπηρεσίες, τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, τις εταιρείες παραγωγής και παροχής φυσικού αερίου, έως και την Επιτροπή Σιδηροδρόμων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ