Πέμπτη 11 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η καταστολή και η αντιλαϊκή πολιτική δεν θα περάσουν!

Παρέμβαση του Ν. Καραθανασόπουλου χτες στη Βουλή για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης

Από την προχτεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη
Από την προχτεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη
«Πίσω από την κλιμάκωση της κρατικής καταστολής και της αστυνομοκρατίας κρύβεται η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης για τα ζητήματα της εργασίας, της Εκπαίδευσης, της Παιδείας. Και αυτό δεν είναι γνώρισμα μόνο της σημερινής κυβέρνησης, αλλά διαχρονικό γνώρισμα όλων των κυβερνήσεων, ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι χέρι με τη βία και την καταστολή».

Τα παραπάνω ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος με παρέμβασή του χτες στην Ολομέλεια της Βουλής και με αφορμή την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση που έστησαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλα αστικά κόμματα για το ποιος φταίει για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, επιδιώκοντας να κρύψουν τι βρίσκεται πίσω από την ένταση της κρατικής καταστολής. Και ταυτόχρονα υποβαθμίζοντας τη μεγαλειώδη συγκέντρωση σωματείων, μαζικών φορέων και λαϊκών οικογενειών και το ηχηρό μήνυμα αντίστασης και αγώνα που εξέπεμψε.

«Η μεγάλη κινητοποίηση δεν αμαυρώνεται από τα επεισόδια που έστησαν κυβέρνηση, άλλοι ύποπτοι μηχανισμοί με τη συνδρομή κάποιων προβοκατόρικων στοιχείων. Ο απαράδεκτος τραυματισμός του αστυνομικού και όσα εκτυλίχθηκαν χτες (σ.σ. προχτές) στη Νέα Σμύρνη, σε καμιά περίπτωση δεν αθωώνουν την κυβέρνηση της ΝΔ από τις ευθύνες της για το κλίμα αστυνομοκρατίας που επιβάλλει, την ώρα που κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση στην Υγεία και σε όλα τα μέτωπα», ανέφερε ακόμα ο Ν. Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε:

«Η οργανωμένη απειθαρχία πρέπει να είναι η απάντηση στην κρατική καταστολή, αλλά και στην εργοδοτική καταστολή. Ο,τι κι αν κάνει η κυβέρνηση και τα διάφορα ΜΜΕ, δεν θα περάσει η συκοφάντηση του λαϊκού κινήματος και της πάλης του, ότι έχουν την ευθύνη για τη διασπορά της πανδημίας. Οτιδήποτε κι αν κάνετε, δεν πρόκειται να συγκαλύψετε τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες που υπάρχουν για την έξαρση της πανδημίας, για το ότι δεν θωρακίσατε το δημόσιο σύστημα Υγείας, για το ότι υπάρχει συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς και για το ότι πυρήνες διάδοσης της πανδημίας αποτελούν οι μεγάλοι εργασιακοί χώροι».

Κατέληξε λέγοντας: «Εμείς λέμε καθαρά πως ό,τι κι αν κάνετε, όσο κι αν αξιοποιήσετε ύποπτους μηχανισμούς για να συκοφαντήσετε το κίνημα και να επιβάλλετε τη λογική "νόμος και τάξη", αυτό δεν θα γίνει, γιατί ακριβώς η πάλη του λαού, η οργανωμένη απειθαρχία θα σας χαλάσουν τα σχέδια. Το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα δεν θα μπει στον γύψο».

Τσουβάλιασμα και επιχείρηση συκοφαντίας

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γ. Κεφαλογιάννης, επιδίωξε προκλητικά από τη μία να ενοχοποιήσει τη λαϊκή αγανάκτηση για την εντεινόμενη καταστολή και τρομοκρατία και από την άλλη να ταυτίσει το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα, όχι μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ πριμοδοτώντας τον με χαρακτηριστικά που δεν έχει, αλλά και με τους διάφορους ύποπτους σχηματισμούς και προβοκάτορες που με τη δράση τους ανοίγουν το δρόμο για να υλοποιηθούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα γεγονότα στη Ν. Σμύρνη ήταν σαν μια προφητεία, η οποία ήταν σχεδόν προαποφασισμένη, διότι δεν έγινε σε ένα πολιτικό κενό» και πρόσθεσε ότι «είχαν προηγηθεί, δυστυχώς, δηλώσεις κομμάτων που στην ουσία προλείαναν το έδαφος για το κλίμα το οποίο πυροδοτήθηκε. Μην ξεχνάτε ότι η χτεσινή συγκέντρωση έγινε κατόπιν απόφασης, τόσο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΜΕ, του "Ρουβίκωνα" και άλλων συλλογικοτήτων. Ηταν, λοιπόν, αυτονόητο ότι θα έπρεπε να ληφθούν περισσότερα μέτρα όσον αφορά το να αποτραπούν αυτά τα ζητήματα»!

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Χρ. Γιαννούλης, εκφράζοντας την προσπάθεια του κόμματός του να κρύψει ότι η ένταση της καταστολής πάει πακέτο με την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρέτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, έκανε λόγο για «μια μειοψηφία, αλλά υπαρκτή, του αστυνομικού σώματος», που προκαλεί «επιδρομές βίας με εντολές Χρυσοχοΐδη ή επιχειρησιακών υπευθύνων» και απηύθυνε εκκλήσεις «να σταματήσουν» την ...«υπερβολική χρήση βίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ